Stižu izvršitelji u KBC "Dragiša Mišović", 1.200 zaposlenih pravi živi zid

Blic 19.05.2017 14:44
Stižu izvršitelji u KBC "Dragiša Mišović", 1.200 zaposlenih pravi živi zid


Izvršitelji će u ponedeljak u 9 sati ući u KBC "Dragiša Mišović kako bi popisali stvari i obeležili ih markicama, što je prvi korak pred plenidbu imovine.Oni u ovu bolnicu stižu po izvršnoj presudi u korist Simonide Tanasijević, kojoj bolnica za plac od 12 ari, koji odavno nije u njenom posedu, treba isplatiti 1,1 milion evra.
 
To je za "Novosti" potvrdila PR Komore izvršitelja Neda Petrović. Ona kaže da će sve što se popiše i obeleži bolnica moći da koristi, ali ne i da otuđi.
 
- Među pokretnim stvarima koje će popisati, a kasnije, ukoliko se dug ne namiri, i zapleniti neće se naći ništa šta bi ugrozilo rad bolnice - navela je Petrovićeva.
 
Zaposleni najavljuju da će sa pacijentima u ponedeljak ujutro sprečiti izvršitelje da uđu u bolnicu. Nezvanično se najavljuje da se oko 1.200 zaposlenih sprema da napravi živi zid na kapijama bolnice.
 
Direktor: Bolnica neće moći da radi
 
Da izvršitelji dolaze u ponedeljak u KBC "Dragiša Mišović" potvrdio je danas direktor te ustanove Radisav Šćepanović. On je gostujući na TV Pink uputio molbu Komori izvršitelja da se izvršenje odloži, jer ukoliko se bude plenila pokretna imovina - aparati, vozila, bolnica neće moći da funkcioniše.
 
Problem je nastao zbog spornog placa od 12 ari, za koji Šćepanović kaže da ga bolnica nikada nije koristila.
Dr Radisav Šćepanović, direktor KBC "Dragiša Mišović"
Foto: D. Milenković / RAS Srbija Dr Radisav Šćepanović, direktor KBC "Dragiša Mišović"
[pin on pinterest] [share it]
 
Doneta je pravosnažna presuda da bolnica mora naslednicima da isplati oko milion evra i zbog toga je račun KBC Dragiša Mišović u blokadi već godinu dana.
 
- Država se pobrinula da lekari i bolesnici ne trpe zbog toga, da se lekarima isplaćuju plate i da nabavljamo neophodan materijal. Međutim, novac predviđen za investicije nismo mogli da dobijemo, jer bi bio skinut sa računa - objašnjava Šćepanović.
 
Upitan šta bi izvršitelji mogli da plene, on je rekao da može da se pleni sva pokretna imovina, aparati, vozila, što bi blokiralo rad bolnice.
 
Nada za rešenje postoji
 

Međutim, on se nada da do toga neće doći i da će izvršenje da se odloži i da će konačno pronaći rešenje za problem Mišovića.
 
Pojašnjavajući kakve veze bolnica ima sa spornim placem, Šćepanović je rekao da je plac eksproprisan 1960. godine, da ga je tri godine kasnije kupio "Mišović" od Narodnog odbora opštine Savski venac.
 
Kasnije je plac prodao Domu časnih sestara, a početkom devedesetih plac je od časnih sestara kupilo preduzeće "Koling" koje je u stečaju.
 
- Sve smo rekli na sudu, da to zemljište nije naše odavno, da nismo učestvovali u oduzimanju zemlje, da smo je platili, da nikada praktično nismo korisii tu zemlju, ali ipak došlo je do toga da imamo takvu presudu - naglasio je Šćepanović.
 
Šćepanović kaže da je razgovarao sa Simonidom Tanasijević, koja je naslednica placa i da je ona bila spremna da od svega odustane, ali da se predomislila.
 
- Ona je dala ovlašćenje advokatu, njenom bratancu, koji je pokrenuo spor. Zapanjena je bila kada je umesto države tužio bolnicu - rekao je Šćepanović.
 
Kako kaže, advokat, inače Simonidin bratanac, je njen jedini naslednik.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak