Nije više sumnja, Dajners falsifikovao

B92 19.05.2017 12:50
Nije više sumnja, Dajners falsifikovao


Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković očekuje da pravosuđe kazni krivce koji su učestvovali u falsifikovanju izveštaja Dajners internešenel kluba iz Beograda."Utvrđeno je da više nije reč o sumnjama o neregularnostima već o flasifikovanim izveštajima Dajners kluba", rekla je Tabaković novinarima na predstavljanju izveštaja o inflaciji.
 
Račun Dajners kluba je blokiran zbog falsifikovanih računa koji su otkriveni kada je tu kompaniju preuzimao Erste kard klub. Kartice Dajners koristilo je oko 35.000 građana Srbije.
 
Tabaković je kazala da Dajners, koji u Srbiji posluje od 1992. godine, nije kontrolisala NBS jer je bio registrovan po osnovu Zakona o privrednim društvima, a da je sada podneo zahtev da bude registrovan kao platna institucija.
 
Po njenim rečima NBS nastoji da trgovci koji su primali Djaners kartice ne budu oštećeni i da ugled te kuće ne bude doveden u pitanje.
 
Dodala je da NBS očekuje od pravosudnih organa da stave tačku na kompromitovanje finansijske industrije i da budu kažnjeni oni koji su učestvovali u bilo kakavim finansijskim zloupotrebama.
 
Korisnicima Dajners kartica u Srbiji onemogućeno je njihovo korišćenje poslednje dve nedelje, od kada su ustanovljene nepravilnosti u poslovanju.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak