SAD bombardovale konvoj sirijske vojske

B92 19.05.2017 08:14
SAD bombardovale konvoj sirijske vojske


Američki avioni bombardovali su konvoj sirijskih snaga kod granice s Jordanom ocenjujući da mogu predstavljati pretnju koalicionim snagama u borbi protiv ID.Koalicija na čelu sa SAD izvela je napad na sirijske snage u Tanfu u okviru utvrđene zone deeskalacije, izjavio je za Sputnjik portparol Pentagona.

"Izvršen je napad. On je bio protiv provladinih snaga koje deluju u blizini Tanfa. Ove provladine snage delovale su u okviru utvrđene zone deeskalacije“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, „komandant na terenu smatrao je da ove snage predstavljaju pretnju koalicionim snagama“.

Konvoj nije odgovorio na upozorenja da se ne približava suviše blizu snagama koalicije u oblasti Tanf na jugu Sirije, gde se nalazi kamp sirijskih pobunjenika koji imaju podršku SAD, rekao je zvaničnik Frans presu.

SAD su kasnije saopštile da su u američkom napadu na jug Sirije možda pogođene sirijske vladine snage, dok su organizovali borbene položaje.

Zvaničnici saopštavaju da su u napadu u blizini grada Tanfa pogođeni buldožer, tenk i osoblje prisutno na licu mesta, ali nije jasno da li su u pitanju sirijske vojne snage ili provladini saveznici.

Jedan od zvaničnika rekao je da su prorežimske snage ušle u demilitarizovanu zonu bez dozvole i SAD ih je videla kao pretnju za trupe koje se nalaze na tom području, navodi AP.

Sirijski opozicioni mediji preneli su da je u napadu uništen veliki broj vozila.

Za sada nema izveštaja o mogućim žrtvama u tom napadu.

Za sada nema izveštaja o mogućim žrtvama u tom napadu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak