Alfa Romeo Stelvio sa dizel motorima od 150 i 180 ks

Press 18.05.2017 20:11
Alfa Romeo Stelvio sa dizel motorima od 150 i 180 ks


Ponuda Alfinog SUV modela u Srbiji bogatija je za dva dizelaša opremljena poslednjom generacijom sistema ubrizgavanja MultiJet II i uparena sa automatskim 8-stepenim menjačem.Od ponedeljka, 22. maja, u ovlašćenim prodajnim salonima Alfa Romea u Srbiji počeće prijem narudžbina za dve nove dizel varijante modela Stelvio. U pitanju je 2.2 dizelaš u verzijama sa 150 ks i 180 ks. 

Oba motora su uparena sa osmobrzinskim automatskim menjačem. Kod slabijeg modela snaga se prenosi na zadnje točkove, dok je snažniji opremljen Q4 pogonom na sva 4 točka. 

Prvi motor isporučuje 150 ks (110 kW) pri 4000 o/min, a drugi proizvodi 180 ks (132 kW) pri 3750 o/min. Maksimalni obrtni momenat za obe verzije iznosi 450 Nm pri 1750 o/min.

Inače, oba motora pripadaju novoj generaciji potpuno aluminijumskih pogonskih agregata, a proizvode se u Italiji u fabrici Pratola Sera. 

Imaju četiri redno postavljena cilindra, kao i najnoviju generaciju sistema ubrizgavanja MultiJet II, sa podešavanjem stepena ubrizgavanja (Injection Rate Shaping - IRS).

Nove boje karoserije i opcije enterijera

Pored novih motora, ponudu modela Stelvio sada obogaćuju i nove boje eksterijera, bazaltno smeđa i Misano plava. 

Sportski karakter ovog SUV vozila naglašen je u enterijeru, zahvaljujući paketu sportske opreme koji obuhvata pedale u stilu trkačkih automobila i aluminijumske umetke, crnu završnu obradu, upravljač presvučen kožom, kao i crna i smeđa, kožom presvučena sportska sedišta sa grejačima, električnim podešavanjem u 6 smerova i bočnim, električno podesivim osloncem. 

Ovim rešenjem Alfa Romeo želi da istakne sportsku prirodu Stelvia i da ponudi alternativu verziji sa luksuznom opremom sa elementima od drveta. 

Cene u Srbiji kreću se od 35.790 evra za verziju od 150 ks.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak