Tramp: Žrtva sam najvećeg lova na veštice u istoriji SAD

N1info 18.05.2017 19:01
Tramp: Žrtva sam najvećeg lova na veštice u istoriji SAD


Američki predsednik Donald Tramp ocenio je da je on žrtva "najvećeg lova na veštice" u istoriji SAD.Dan posle imenovanja specijalnog savetnika za nadzor istrage navodne povezanosti Rusije i Trampove predsedničke kampanje, predsednik je na Tviteru napisao da je "to najveći lov na veštice prema jednom političaru u američkoj istoriji".

Ministarstvo pravde SAD imenovalo je u sredu bivšeg direktora Federalnog istražnog biroa Roberta Milera za specijalnog savetnika radi nadzora istrage navodne povezanosti Rusije i Trampove predsedničke kampanje.

Tramp je u svojim već uobičajenim jutarnjim porukama na Tviteru optužio i predizborni tim Hilari Klinton i bivšeg predsednika Baraka Obamu za "nezakonite radnje", navodeći da protiv njih nikad nije imenovan specijalni tužilac.

"Nijedan političar u istoriji nije ovako nepravedno tretiran", ocenio je Tramp o sebi.

Sve su glasniji pozivi demokrata da se neko izvan Ministarstva pravde uključi u istragu povezanosti Rusije i novog američkog predsednika.

Miler je bio direktor FBI od 2001. godine, a penzionisao se 2013, te ga je na tom mestu nasledio Džejms Komi koga je Tramp smenio prošle nedelje, verovatno jer je vodio istragu njegovih vezama s Rusijom.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak