Tragedija kod Negotina: Otac iz zatvora ide na ćerkinu sahranu

Kurir 18.05.2017 18:37
Tragedija kod Negotina: Otac iz zatvora ide na ćerkinu sahranu


Zorislav Đorđević, iz čijeg se pištolja ubila ćerka Kristina (15), danas će biti pušten iz pritvoraZorislavu Đorđeviću (44), čijim se pištoljem ubila ćerka Kristina (15), učenica Srednje poljoprivredne škole u Bukovu, biće dozvoljeno da prisustvuje sahrani, koja je zakazana za danas na lokalnom groblju.

Kristina je, da podsetimo, stradala od hica iz očevog pištolja u subotu ispred roditeljskog doma u selu Malajnica kod Negotina, a navodno se ubila zbog svađe s momkom. Otac Zorislav i brat Nenad (14) bili su prisutni u trenutku tragedije, ali pre nego što su mogli da reaguju devojka je ispalila hitac. Tragedija se dogodila kad je nesrećni otac dao pištolj marke TT deci da pucaju. Đorđeviću ovo nije bio prvi put da daje pištolj sinu da puca, ali je Kristina uzela oružje u ruke prvi i poslednji put i stradala.

Pucala sebi u glavu

Zorislav Đorđević juče je priveden u Više javno tužilaštvo u Negotinu.
- Činjenica je da se radi o krivičnom delu protiv opšte sigurnosti, ali smo odlučili, pošto zakon predviđa mogućnost kada je tragedijom teško pogođen član porodice, da ne tražimo pritvor već da ga pustimo da sahrani dete i da se brani sa slobode u redovnom postupku - rekli su juče u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Krivi sebe

Na saslušanju Zorislav se kajao što je dao pištolj u ruke ćerki kojim se ubila i sve vreme je plakao navodeći da njegov život više nema smisla.

- Tragedija ga je teško pogodila. Rekao je odmah da će se ubiti i to bi sigurno i učinio da policija nije brzo stigla i zadržala ga u pritvoru - rekla je Lidija Aleksandrović, nevenčana supruga Đorđevića i majka stradale Kristine.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak