Rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih vrtića

Studio B 18.05.2017 14:25
Rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih vrtića


Vrtić „Ježurko” u Borči primer je ustanove koja dobro radi i dobro izgleda, kaže Vesić.Gradski menadžer Goran Vesić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, članica Gradskog veća Tanja Popović i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić prisustvovali su danas svečanom otvaranju Prolećne vašarijade vrtića „Ježurko” u Borči.

Vesić je rekao da je to primer ustanove koja dobro radi i dobro izgleda, i da je to jedan od načina da deca uče da budu deo društva i da budu solidarna.

– Projekat iz kredita Svetske banke vredan 47 miliona evra namenjen je za izgradnju novih i rekonstrukciju i dogradnju postojećih vrtića, a Grad Beograd je spreman da u tome učestvuje. Beograd čini 40 odsto bruto društvenog proizvoda, imamo najveći pritisak dece i izaći ćemo sa projektima, konkurisaćemo i očekujemo da jedan deo tog novca ostane ovde. Nadam se da će većina naših opština kroz taj kredit uspeti da dobije makar još jednu ustanovu ili dogradnju kako bismo smanjili pritisak dece koja čekaju na mesto u vrtićima – objasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, događaj koji je organizovan u vrtiću „Ježurko” podstiče decu da nešto rade sama i da učestvuju u humanitarnim akcijama. Ovde je danas sve lepo organizovano, naveo je gradski menadžer i dodao da je to podsticaj i ostalim ustanovama da organizuju slične manifestacije.

Ministar Šarčević je rekao da u svakoj predškolskoj ustanovi na teritoriji Beograda koju je posetio vlada red, harmonija i posvećenost poslu, što ga, kako je naveo, posebno raduje.

– Potpisan je kredit od 50 miliona dolara Svetske banke, koji se pripremao dve godine, sada se realizuje i on će omogućiti izgradnju novih, adaptaciju postojećih objekata ili neke druge modele, a na Paliluli postoje mogućnosti za nadgradnju objekata – naglasio je ministar.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak