Teške optužbe: Između Tadića i Dačića besni pravi rat

Kurir 18.05.2017 11:32
Teške optužbe: Između Tadića i Dačića besni pravi rat


Dačića ni u jednu opasnu operaciju nismo uključivali zato što to nije bilo pouzdano, on nije bio pouzdan političar, tvrdi nekadašnji predsednik Srbije, koji je sa njim bio u vlastiIzmeđu lidera SDS Borisa Tadića i šefa srpske diplomatije Ivice Dačića besni pravi rat. Nakon što je Tadić isprozivao Dačića da je lažov i nepouzdani političar, lider socijalista mu je poručio da je „filmska priča s tužnim krajem“ jer je „politički mrtav“.

Najnoviji sukob kulminirao je kada je lider SDS, gostujući na RTV, rekao za Dačića da je direktno odgovoran za smrt ambasadora Olivera Potežice, da je lažov i da o operaciji u Libiji ne zna ništa.
- Nije prvi put da Dačić laže o svemu. Aprila 2012, neposredno pred predsedničke izbore, kontrasnage lojalne Gadafiju, koji je bio ubijen oktobra 2011, zauzele su dva grada. Vrše se operacije od decembra 2011. do 2012 - počeo je priču Tadić.

Na konstataciju da je Dačić izjavio kako su građani Srbije već tada bili evakuisani, lider SDS je rekao:
- Dačić to ne zna. Nije on vodio tu operaciju, nego smo tu operaciju vodili državni sekretar Miljko Stefanović i ja. On to prosto ne zna. Imao sam telefonske razgovore i sa našim građanima putem satelitskih telefona koji su bili na libijskoj teritoriji. Dačića ni u jednu opasnu operaciju nismo uključivali zato što to nije bilo pouzdano. Dačić nije bio pouzdan političar. Imali smo razloge da se tako ponašamo - rekao je Tadić.

Ove prozivke Dačića ni najmanje nisu pogodile.
- Boris Tadić je filmska priča sa tužnim krajem, u kojoj je on glavni glumac. Tadić može sada da priča šta hoće jer je politički mrtav. Bio sam mu dobar dok sam mu bio potreban i to je žalosno. To što on priča o meni pogađa me kao lanjski sneg - rekao je Dačić.

Podsetimo, Tadić i Dačić su na političkoj sceni prešli put od ljubavi do mržnje. Iako su 2008. potpisali Deklaraciju o političkom pomirenju DS i SPS, danas su njih dvojica najljući protivnici koji se međusobno prozivaju kad god se ukaže prilika.

Klađenje na premijera
DAČIĆ FAVORIT NA KLADIONICAMA

Ako je suditi prema kvotama koje su ponudile kladionice, Ivica Dačić je prvi favorit da postane po drugi put predsednik Vlade. Kladionice su mu dale najnižu kvotu - 1.6, što znači i najveću šansu da bude premijer, dok je na aktuelnog šefa države Tomislava Nikolića kvota čak 100.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak