Dačić: Zaev narušava odnose Beograda i Skoplja

Alo 17.05.2017 19:33
Dačić: Zaev narušava odnose Beograda i Skoplja


Oglasio se Ivica Dačić nakon što je Zoran Zaev postao mandatar za sastav makedonske vlade.Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da mandatar za sastav nove makedonske vlade i lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije "Zoran Zaev svojim izjavama narušava odnose Beograda i Skoplja" i da će "uvrede koje upućuje srpskom rukovodstvu svakako uticati na bilateralne odnose".

"Srbija se ne meša u unutrašnja pitanja drugih država, isto tako Srbija želi dobre odnose sa susedima, ali izjave Zajeva su upravo u suprotnom tonu. Srbija sigurno neće dozvoliti bilo kome, pa ni Zaevu, da je ponižava, a odnos prema vlastima u Skoplju će ubuduće biti recipročan njihovom odnosu prema Srbiji", naveo je Dačić u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Zaev kome je danas predsednik Makedonije uručio mandat za sastav nove vlade rekao je jutros u intervjuu za regionalnu TV N1 da je neprijatno na koji način Srbija komentariše dogadjanja u Makedoniji, ali da će se on truditi da ima dobre odnose sa zvaničnim Beogradom.

"Vidite, Vučić je vodio kampanju i bukvalno u svakom svom nastupu govorio o nekakvom "makedonskom scenariju". Nažalost, to je, makar meni, bilo neprijatno slušati, to kako naš sused govori o Makedoniji", rekao je Zaev.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak