Krađa na bankomatima: Bugarski pljačkaši ponovo u Beogradu

Telegraf 17.05.2017 19:14
Krađa na bankomatima: Bugarski pljačkaši ponovo u Beogradu


Znam da nisam jedini kome je kartica zloupotrebljena. Posle mene je na redu bila žena, koja je isto žrtva prevare - kaže MarkoSvakog vikenda u aprilu mesecu, četvorica Bugara postavljali su “skimere” na bankomatima jedne banke u Beogradu i tako skidali podatke sa kartica klijenata koji su podizali novac.

Potom su se vraćali u Bugarsku gde su izrađivali nove falsifikovane kartice sa zloupotrebljenim podacima, vraćali se u Beograd i dizali novac za sebe.

Bugarski pljačkaši bankomata ponovo su u Beogradu, o čemu svedoči današnje iskustvo opljačkanog Beograđanina, Marka S.

– Vikendima su “skimerom” skidali podatke, a onda su radnim danima dizali novac. Beogradska policija je uspela da uđe u trag ovoj grupi, i dvojica osumnjičenih su uhapšena, ali su dvojica uspela da pobegnu iz Srbije – kaže u policiji.

Bugarski pljačkaši, u izmenjenom sastavu su verovatno nastavili biznis i u maju, pa se juče u Beogradu nekoliko klijenata druge banke našlo na njihovoj meti. Ovoga puta, novac, sa falsifikovanim karticama, pljačkaši nisu podizali u Srbiji.

– Pre dva dana sam podigao novac na bankomatu svoje matične banke u blizini Bajlonijeve pijace. Danas oko 14 sati su me pozvali iz banke i rekli da je moja kartica zloupotrebljena. Nisam ni znao jer nemam sms obaveštenja o transakcijama, ali sam odmah proverio stanje na računu preko veb-bankinga. Bio sam potpuno zatečen kada sam video da je novac sa moje kartice danas podizan četiri puta.

Ukupno nešto malo manje od 50.000 dinara, koliki je dnevni limit. Ali najveće iznenađenje mi je bilo to da je sav novac podignut sa bankomata na ostrvu Bali – kaže Beograđanin Marko S.

U banci su ovom opljačkanom Beograđaninu rekli da će mu refundirati novac, kao i da će o svemu obavestiti policiju.

– Znam da nisam jedini kome je kartica zloupotrebljena. Posle mene je na redu bila žena, koja je isto žrtva prevare – kaže Marko.

Bugarski pljačkaši važe za najorganizovanije u Evropi kada je u pitanju “krađa sa bankomanata”.

– Oni postavljaju “skimer” na mesto gde se ubacuje kartica i koji izgleda kao originalni prorez na bankomatima. Kada klijent banke ubaci karticu, “”skimer” snima sadržaj magnetnog zapisa.

– Uz skimer, pljakaši postavljaju i malu kameru ili lažnu tastaturu i tako “snimaju” PIN broj koji građani otkucavaju. Na taj način dolaze do svih neophodnih podataka. Kopirane podatke potom prenose na novu, falsifikovanu karticu kojom dižu novac s bankomata, bilo gde u svetu ili je koriste za plaćanje robe putem interneta, kažu u policiji.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak