Otvaranje muzičke fontane na Slaviji 6. juna

RTS 17.05.2017 19:08
Otvaranje muzičke fontane na Slaviji 6. juna


Radovi na izgradnji fontane na Slaviji teku po planu, rekao je gradski menadžer Goran Vesić tokom obilaska tog gradilišta. Najavio je da će fontana biti otvorena 6. juna, kako je i planirano."Radovi teku po utvrđenoj dinamici, poštuju se rokovi i nema većih poteškoća. Dobili smo obećanje da će ova prelepa fontana biti otvorena kako je i planirano, 6. juna", rekao je Vesić, a saopštila je Gradska uprava.

Vesić je radove obišao sa direktorom Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislavom Popovićem i direktorom "PMC inženjeringa" Nikolom Vukanićem.

Fontana je projektovana tako da je centralni kružni prostor u potpunosti transformisan u fontanu u unutrašnjem delu, dok je po obodu planirana staza za održavanje i zelena površina.

U osnovi, fontanu čini kružni bazen prečnika 32 metra, a vodna slika se sastoji od centralnog mlaza maksimalne predviđene visine 16 metara i šest koncentričnih vodnih prstenova.

Režim rada fontane biće podeljen na redovan i redukovan režim, a posebno će biti ugrađen sistem za multimedijalni, odnosno muzički režim rada.

Ugrađeni softver će omogućavati automatski rad vodnih slika, rasvete, zvuka, merenje brzine vetra i nivoa vode u bazenu i rezervoaru.

Upravljački sistem je smešten u mašinskoj prostoriji pod zemljom, gde je smeštena hidrauličko-mašinska oprema, oprema za tretman vode, elektrooprema, sistemi za upravljanje vodnim figurama i dekorativnom rasvetom fontane, kao i sva ostala oprema neophodna za ispravan rad fontane i njeno redovno održavanje.

Zimi je predviđeno gašenje fontane i pražnjenje bazena i cevovoda.

U bazenu će tada biti postavljena jelka ili druge novogodišnje skulpture. Izvođač je dužan da obezbedi funkcionisanje fontane i održavanje fontane godinu dana nakon završetka radova, dodaje se u saopštenju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak