Lekovita himalajska so

Novosti 15.05.2017 14:50
Lekovita himalajska so


Iako je morska so na boljem glasu od obične bele, rafinisane, stručnjaci su i u nju počeli da upiru prstom zbog zagađenja u moru i hvale isključivo himalajskuIako je morska so na boljem glasu od obične bele, rafinisane, stručnjaci su i u nju počeli da upiru prstom zbog zagađenja u moru i hvale isključivo himalajsku. Kao argumente navode podatak da je najčistija i najzdravija, jer se vadi iz nezagađenog područja Himalaja.

Roze je boje zbog gvožđa, a sadrži 84 elementa koja se nalaze i u našem organizmu, što znači da telo snabdeva svim potrebnim mineralima.

Brže se vari i ne podiže krvni pritisak, koristi se u manjoj količini od obične soli jer ima jači ukus. Osim toga, sprečava dehidrataciju, reguliše nivo šećera u krvi, ubrzava metabolizam, umiruje grčeve u mišićima, poboljšava cirkulaciju, pomaže kod vaskularnih oboljenja...

Dobra je za relaksaciju, čisti telo od toksina i oslobađa od stresa kada se doda u kupku sa toplom vodom. Na isti način ublažava prehladu i smanjuje bolove izazvane artritisom.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak