Jumkov pamučni kombinat napustili Italijani, stižu Rusi

N1info 03.05.2017 12:30
Jumkov pamučni kombinat napustili Italijani, stižu Rusi


Predstavnici ruske kompanije za proizvodnju tapaciranog nameštaja "Mnogo Mebeli" postigli su načelni sporazum s lokalnim vlastima oko otvaranja fabrike u Vranju, uz punu podršku Vlade Srbije, a planirano je otvaranje njihovog pogona u iznajmljenim prostorijama Pamučnog kombinata "Jumko", izjavio je član vranjskog veća za privredu Goran Kostić.Kostić je agenciji Beta rekao da će prva faza dolaska investitora iz Rusije biti u vidu "grinfild investicije" - zakupa Jumkovih prostorija, u kojima je do skoro radila italijanska kompanija za proizvodnju nameštaja "Top sofa".

"Postoje preduslovi koje treba ispuniti, treba renovirati prostorije koje je držala 'Top sofa' za šta je potrebno pre svega obezbediti potrebne papire i upotrebne dozvole. Investitori su ozbiljni a povodom otvaranja fabrike boravili su prošle nedelje u Vranju, kada su i razgovarali sa rukovodstvom grada i kada je postignut načelni sporazum", kazao je Kostić.

Suvlasnik ruske kompanije za proizvodnju nameštaja "Mnogo Mebeli" Andrej Hodaševič i direktor novoosnovanog preduzeća "Spilit" d.o.o Vranje Aleksandar Komarov razgovarali su u petak tokom njihovog boravka u Vranju i s gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem o planovima za otvaranje pogona te ruske fabrike u Vranju.

Investitori iz Rusije su tom prilikom u vranjskom "Jumku" potpisali i ugovor o zakupu 8.000 kvadrata poslovnog prostora namenjenog za proizvodnju tapaciranog nameštaja.

Kako je najavljeno, "Mnogo Mebeli" će u prvoj fazi za vreme rada u iznajmljenim prostorijama "Jumka" zaposliti 350 radnika, dok je za u drugoj fazi, krajem 2018. godine, najavljena izgradnja objekata te fabrike površine od 30.000 kvadrata u vranjskoj slobodnoj zoni, gde će posao dobiti 1.000 novih radnika.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak