Vojvodina: Naši navijači i igrači ginuli su za Srbiju dok neki nisu bili ni osnovani

Mozzart Sport 22.04.2017 22:17
Vojvodina: Naši navijači i igrači ginuli su za Srbiju dok neki nisu bili ni osnovani


Rukovodstvo novosadskog superligaša oglasilo se posle skandiranja u HumskojDerbi susret između Partizana i Vojvodine imaće i treće poluvreme. Rezignirani uvredljivim skandiranjem dela domaće publike i tradicionalnim sloganima čelni ljudi novosadskog superligaša su u 69.minutu napustili stadion u Humskoj.

  Već večeras su izdali saopštenje koje prenosimo u celosti.
„Rukovodstvo FK Vojvodina obaveštava sportsku javnost i svoje navijače da je tokom današnje derbi utakmice drugog kola plej ofa Super lige Srbije protiv Partizana demonstrativno napustilo stadion u Beogradu u 69. minutu meča, usled skandaloznog, šovinističkog i nažalost, po ko zna koji put ponovljenog “navijanja” jednog dela navijača domaćeg tima.

Pesma u kojoj se navijači jednog od najstarijih klubova u Srbiji nazivaju “pola Mađarima, pola ustašama”, zbog koje je utakmica i ovoga puta s pravom bila prekinuta, osim što je o Srbiji i srpskom fudbalu još jednom poslala sramnu i ružnu sliku u svet, prikazala je i elementarno neznanje “navijača” koji su je pevali o fudbalskom klubu Vojvodina.Fudbalski klub Vojvodina dolazi iz Srpske Atine, osnovan je od strane učenika Velike srpske pravoslavne gimnazije još davne 1914. godine, ime je dobio kao omaž na nekadašnje Vojvodstvo Srbija i Tamiški Banat, a svoje utakmice igra na stadionu “Karađorđe”. Tokom dva svetska rata, igrači i navijači Vojvodine ginuli su za ovu zemlju u vreme dok klub za koji se vezuju oni koji su danas širili šovinizam još nije bio ni osnovan. Navijači Vojvodine ne dolaze ni iz Mađarske, ni iz Hrvatske. Navijači Vojvodine dolaze iz Republike Srbije i kao takvi su danas bili izloženi nečemu čega se stidi svako civilizovano društvo.Svojim demonstrativnim odlaskom sa današnje utakmice, rukovodstvo Vojvodine zauzelo je principijelan stav da ne pristaje na toleranciju zloupotrebe sporta zarad širenja destruktivnih ideja i javnog vređanja navijača Vojvodine. Istovremeno, izražavamo punu podršku našim igračima, koji su i u takvom ambijentu danas igrali fudbal i koji su, uprkos svemu, do kraja meča prikazali sportski duh i dostojanstvo kakvo priliči Staroj Dami srpskog fudbala“, stoji u saopštenju Vojvodine.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak