Facebook Spaces: Virtuelna stvarnost na društvenoj mreži

B92 22.04.2017 21:48
Facebook Spaces: Virtuelna stvarnost na društvenoj mreži


Facebook je nedavno najavio VR aplikaciju pod nazivom Spaces. Nova aplikacija predstavlja još jedan način druženja sa prijateljima, ali ovaj put u virtualnoj stvarnosti.Facebook Spaces započinje sa avatarom koga kreirate i prilagođavate prema svom liku, posle čega možete preko mesindžera da pozovete prijatelje sa kojima ćete se družiti u VR razgovorima. Zajedno možete da gledate Facebook 360 videozapise, crtate različite objekte i prikazujete fotografije u VR slajdovima.

Budući da velika većina korisnika još uvek ne poseduje VR uređaje, interakciju možete da ostvarite i putem video poziva na mesindžeru, gde se osobe u virtelnoj realnosti pojavljuju kao avatari osobi bez VR-a i obrnuto, osobama u VR-u se osoba sa video poziva pojavljuje kao 2D video.

Ova pomalo bizarna VR aplikacija uskoro kreće u beta testiranje za Oculus Rift uređaj i predstvalja svojevrsni društveni eksperiment. Platforma će, u nekom trenutku, biti dostupna i diveloperima, koji će moći da nadograđuju ono što je Facebook započeo.

 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak