Uz ove male trikove od sada ćete bez ičije pomoći dostići idealnu boju kose

Žena 21.04.2017 10:52
Uz ove male trikove od sada ćete bez ičije pomoći dostići idealnu boju kose


Krajnje je vreme za farbanje, a vi niste zakazali kod frizera? Sem ako ne želite da drastično menjate boju kose, nema razloga da se ne poigrate nijansama sami kod kuće. Vodite se ovim korisnim savetima i željeni izgled je tu.Prava farba pola posla

Za početak, najvažnije je da izaberete pravu farbu. Potrudite se da ona sadrži što manje štetnih sastojaka kao što su amonijak i alkohol kako ne biste oštetili vlasi. Potom, nikako ne gledajte samo sliku devojke na kutiji, to vas može zbuniti, već obratite pažnju na sličice koje pokazuju kako će se farba primiti na različite nijanse. 

Svaka nijansa ima značenje

Ukoliko na farbi piše „pepeljasto“, ta nijansa je dobra za one dame koje ne žele metalni odsjaj na kosi. Farba sa opisom „zlatno“ odlična je za sede koje biste da sakrijete. Ako na farbi piše „ljubičasto“, znajte da u sebi ima i purpurnih tonova, dok „neutralno“ obično znači da joj je baza plava.

Broj otkriva boju

Broj na farbi govori kakva će vam boja na glavi biti. Pri dnu skale su najtamnije nijanse, pa je tako broj jedan crna, dok ka vrhu one postaju sve svetlije, pa je poslednji broj 12 platinastoplava. Ako, na primer, na vašoj farbi piše 4A pepeljasto plava, znaćete da je to prilično tamna nijansa jer je broj u donjem delu skale, mada sadrži odrednicu „plava“.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak