Slučaj 'Primorka': Afera vodi do Mila?

Novosti 21.04.2017 08:54
Slučaj 'Primorka': Afera vodi do Mila?


Uhapšenima u slučaju "Primorka" određen pritvor od 72 sata. URA: Vlada odgovorna zbog davanja garancija bez pokrića Hapšenje 12 osoba osumnjičenih za zloupotrebe ovlašćenja tokom privatizacije i stečaja preduzeća "Primorka" iz Bara, među kojima ima Vladinih funkcionera, bankara i privrednika, podiglo je tenzije, posebno političke. Njima je određeno zadržavanje u pritvoru od 72 sata.

Ovom aferom državni budžet je oštećen za više od četiri miliona evra. Garanciju za kredit umesto "Primorke" u aprilu 2014. platila je država, čiji je premijer bio Milo Đukanović.

Pored Nebojše Boškovića, vlasnika firme "Krizma", koji je označen kao organizator, u Specijalno državno tužilaštvo u sredu su privedeni i Refik Bojadžić, generalni sekretar zajednice opština, Boris Bušković, bivši član borda direktora EPCG, Vinko Marković, Sonja Bećović, Šefik Kurtagić, Mitar Bajčeta, Darko Konjević, Irena Mijanović, Biljana Bošković i Vukica Perović. SDT je izdao nalog i za hapšenje Predraga Stamatovića, savetnika u Ambasadi CG u Briselu, slovenačkog državljanina Črtomira Mesariča, bivšeg direktora NLB banke.

Miloš Konatar, potpredsednik Građanskog pokreta URA, ocenjuje da je dobra vest to što je SDT konačno pokrenuo slučaj "Primorka Bar".

- Vlada je bez pokrića garantovala krađu novca svih poreskih obveznika, pa očekujemo da Specijalno tužilaštvo ide do kraja, do predsednika Vlade iz tog perioda, koji je dao zeleno svetlo i bez čijeg odobrenja se ova pljačka ne bi mogla izvesti - kaže Konatar.

PROPALO JOŠ 180 MILIONA

- NE sme se zaboraviti da, osim četiri miliona iz slučaja "Primorka Bar", ima još 180 miliona evra "palih" garancija za vreme mandata pomenutog premijera. Evo prilike za specijalnog tužioca Milivoja Katnića da pokaže da nije privatni tužilac i da demantuje dosadašnju praksu da u Crnoj Gori mogu odgovarati svi osim Đukanovića.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak