Krvavi teroristički napad u Parizu: Islamska država preuzela odgovornost

Kurir 21.04.2017 07:38
Krvavi teroristički napad u Parizu: Islamska država preuzela odgovornost


Islamska država preuzela je odgovornost za pucnjavu u Parizu, u kojoj je ubijen jedan policajac, a teško ranjena još dvojica, objavila je agencija Amak bliska džihadistima.Islamska država preuzela je odgovornost za pucnjavu u Parizu, u kojoj je ubijen jedan policajac, a teško ranjena još dvojica, objavila je agencija Amak bliska džihadistima.

"Počinilac napada na Jelisejskim poljima u centru Pariza je Abu Jusef, Belgijanac i on je jedan od boraca Islamske države", navodi se u saopštenju.

Krvavi teroristički napad u Parizu: Islamska država preuzela odgovornostNapad tokom predsedničke debate

Francuski predsednički kandidati, koji su učestvovali u televizijskoj debati u vreme kada se dogodio napad na policajce u Parizu, izrazili su solidarnost sa snagama reda nakon pucnjave, u kojoj je jedan policajaca ubiijen, a dvojica ranjena.

Svih 11 kandidata - od krajnje levice do krajnje desnice - učestvovalo je u debati uoči prvog kruga predsedničkih izbora u nedelju, a televizijski prenos je zbog napada na kratko prekinut.

Kandidat konzervativaca Fransoa Fijon najavio je da će otkazati sve planirane predizborne aktivnosti.

Kandidatkinja krajnje desnice Marin le Pen uputila je policajcima izraze saučešća, koji su "ponovo meta", putem svog naloga na Tviteru.

Na Tviteru se oglasio i socijalista Benoa Amon koji je uputio "punu podršku" policiji u borbi protiv terorizma.

Nezavisni centristički kandidat Emanuel Makron rekao je da su njegove misli sa porodicom ubijenog policajca.Francuzi u nedelju glasaju u prvom krugu najnepredvidljivijih predsedničkih izbora posle više godina, pri čemu četiri kandidata imaju izgleda da uđu u drugi, odlučujući krug koji će uslediti dve nedelje kasnije, a u kojem će na megdan izaći dva kandidata sa najboljim rezultatima iz prvog kruga.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak