RIK proglasio konačne rezultate izbora

RTS 21.04.2017 00:32
RIK proglasio konačne rezultate izbora


Nakon višesatne rasprave, članovi Republičke izborne komisije usvojili su izveštaj o konačnim rezultatima predsedničkih izbora.Za izveštaj RIK-a glasalo je 19 članova, a devet je bilo protiv.Prema konačnim rezultatima predsedničkih izbora, kandidat vladajuće koalicije za predsednika Srbije Aleksandar Vučić osvojio je 55,08 odsto glasova.
 
Na drugom mestu je Saša Janković sa 16,36 odsto glasova, a treći je Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) sa 9,43 odsto.
 
Slede Vuk Jeremić sa 5,66 odsto, Vojislav Šešelj sa 4,48 odsto, Boško Obradović sa 2,29 odsto, Saša Radulović sa 1,41 odsto, Milan Stamatović sa 1,15 odsto, Nenad Čanak sa 1,12 odsto, Aleksandar Popović sa 1,04 odsto i Miroslav Parović sa 0,32 odsto glasova.
 
Proglašenju izbornih rezultata prethodila je žustra rasprava. Većina opozicije glasala je protiv, zbog, kako su rekli, brojnih neregularnosti tokom celog izbornog procesa.
 
Ivan Ninić, član RIK-a iz pokreta "Dosta je bilo" je, tako, rekao da ne može olako da pređe preko "činjenice da je birački spisak bio neažuran". 
 
Sve te izjave vladajuća koalicija ocenila je paušalnim.
 
Vladimir Tasić, član RIK-a ispred SPS-a je rekao da je Vučić ostvario izuzetan izborni rezultat. Sramota je da taj rezultat osporavaju i nazivaju nezakonitim, istakao je Tasić.

IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak