Spasić ne da blizu Zida plača, završena šetnja

RTV 20.04.2017 21:58
Spasić ne da blizu Zida plača, završena šetnja


Na početku današnjeg okupljanja učesnika 18. po redu protesta, ispred Skupštine Srbije, došlo je do koškanja između predsednika Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Sime Spasića i jednog starijeg građanina.Na početku današnjeg okupljanja učesnika 18. po redu protesta, ispred Skupštine Srbije, došlo je do koškanja između predsednika Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Sime Spasića i jednog starijeg građanina.

Spasić je tokom dolaska prvih demonstranata uzvikivao ispred zida plača „Tači u Hag", nakon čega mu je jedan stariji građanin dobacio pogrdne reči.

Do fizičkog obračuna nije došlo, pošto su njega i Spasića razdvojili učesnici protesta.

Spasić je, u izjavi Tanjugu, kazao da nema ništa protiv protesta, niti da može da ih zabrani, ali da ne dozvoljava da se dešavaju ispred Zida plača, koji je mesto tuge i žalosti, i za koji ima urednu dozvolu.

U znak protesta što se upravo tu okupljaju demonstranti on se, kaže, odlučio na današnju "akciju" izvikivanja parole protiv Tačija.

Inače učesnici protesta i danas su, kao i juče, blokirali transparentom izlaz sa skupštinskog parkinga prema Bulevaru.

Demonstranti nose transparente, među kojima su parole „Ne gledaj sa prozora, izađi", „Car je go", „Nije srpski ćutati".

Jedan mlađi učesnik protesta popeo se do samog glavnog ulaza u Skupštinu i uzvikuje parole protiv aktuelne vlasti i protiv Hašima Tačija.

Šetnja je održana istom rutom kao i juče ali u suprotnom smeru, od Takovske, preko Svetogorske, zatim do Terazija i završila se ponovo ispred parlamenta.

U toku šetnje ispred RTS učesnici protesta su odali minutom ćutanja poštu preminulom književniku Raši Popovu, ali i izvikivali već poznatu parolu "hoćemo uživo", a potom iskazali nezadovoljstvo izveštavanjem ispred zgrade "Politike", kao i nešto kasnije na Terazijama ispred sedišta lista Informer.

Šetnja se završila kod Skupštine Srbije gde su se razišli, a za sutra najavili ponovno okupljanje.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak