Potpisan sporazum o vazdušnom saobraćaju sa Irakom

Politika 20.04.2017 21:35
Potpisan sporazum o vazdušnom saobraćaju sa Irakom


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je sporazum o vazdušnom saobraćaju sa Irakom, koji će dati mogućnost za ponovno uspostavljanje redovnog avio-saobraćaja između dve zemlje, saopšteno je iz njenog kabineta.Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je Sporazum o vazdušnom saobraćaju sa Irakom, koji će dati mogućnost za ponovno uspostavljanje redovnog avio-saobraćaja između dve zemlje, saopšteno je iz njenog kabineta.

Novim sporazumom uređen je niz pitanja važnih za obavljanje međunarodnog vazdušnog saobraćaja, budući da je ranije važeći sporazum potpisan još 1975. godine, između nekadašnje SFRJ i Iraka.

Sporazum je, u ime iračke strane, potpisao ministar saobraćaja Kadim Fenjan al Kafaji.

Mihajlović je prihvatila poziv da poseti Irak, zajedno sa srpskim građevinskim kompanijama, gde bi se razgovaralo o saradnji i novim projektima.

Al Kafaji je rekao da će sastanak doprineti otvaranju novih polja saradnje i istakao da Irak radi na obnovi uništene infrastrukture i bolnica i da postoji mogućnost da na tim poslovima konkurišu i srpska preduzeća, navodi se u saopštenju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak