Berlin deportovao Srbina optuženog za ubistvo studentkinje

RTS 20.04.2017 21:33
Berlin deportovao Srbina optuženog za ubistvo studentkinje


Srpski državljanin Sanel Mašović, optužen da je ubio mladu Nemicu turskog porekla studentkinju Tugdže Albajrak na parkiralištu restorana u Ofenbahu, deportovan je u Srbiju.Sanel Mašović je u Srbiju deportovan sa aerodroma u Frankfurtu, saopštila je gradska uprava obližnjeg Vizbadena, prenosi AFP.

Hrabrost je 22-godišnju studentkinju 2014. godine koštala života jer ju je Mašović, koji je u to vreme imao 18 godina, bacio na zemlju na parkiralištu restorana u Ofenbahu, nanevši joj teške povrede glave, navodi francuska agencija.

Tugdže Albajrak je pala u komu i preminula na svoj 23. rođendan, nekoliko dana nakon napada, a njenoj sahrani je prisustvovalo više od 1.000 ljudi.

Mašović je izdržao dve i po godine zatvora zbog nanošenja telesnih povreda sa kobnim posledicama.

U martu je sud u državi Hese potvrdio odluku koju su imigracione vlasti donele prošlog septembra, o njegovom proterivanju i osmogodišnjoj zabrani ulaska u Nemačku.

Sud je zaključio da Sanel Mašović i dalje predstavlja pretnju po javnu bezbednost i da bi se moglo očekivati da će on "agresivno i nasilno" postupati u konfliktnim situacijama.

Predsedavajući sudija Jens Asling rekao je na suđenju da Mašović nije nameravao da ubije Albajrakovu, ali je dodao da "nijedna presuda na svetu ni u kom slučaju ne može da nadoknadi gubitak" njenoj porodici.

Napad je snimila nadzorna kamera, a snimak su kasnije objavili nacionalni mediji, izazvavši šok i gnušanje.

"Duboko žalim zbog onog što sam uradio. Ne mogu da zamislim bol i patnju koje sam naneo njenoj porodici. Nikad nisam ni pomislio da bi mogla umreti", rekao je Mašović u okružnom sudu na početku suđenja, navodi AFP.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak