Subotičani šokirani ponašanjem maloletnika

Novosti 20.04.2017 19:30
Subotičani šokirani ponašanjem maloletnika


Subotičani šokirani zverskim ponašanjem trojice maloletnika u naselju Zorka. Sudija za maloletnike osumnjičio ih je i za razbojništvoŽIVOT dvanaestogodišnje devojčice iz Subotice u trenu se promenio kobnog 12. aprila, kada su je u naselju Zorka, na periferiji grada, brutalno pretukla i silovala trojica maloletnika: A. B. (14), I. H. (15) i P. S. (15).

Prema nezvaničnim saznanjima, ne sluteći šta je čeka, devojčica je, posle škole, sa drugaricama došla do udžerice u Apatinskoj ulici. Drugarice su ubrzo otišle, a dečaci su je opkolili i počeli da je šamaraju, šutiraju i pipkaju svuda po telu.

- Nemoćna da im se suprotstavi, pala je od udaraca, ali se nasilnici nisu zaustavili, nego su je silovali i iživljavali se nad njom. Zapretili su joj da će je ubiti ukoliko nekome nešto ispriča i potom pobegli - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Sa bolnim povredama po telu, nekako je uspela da dođe do svoje kuće i, kako nije mogla da sakrije u kakvom je stanju, ocu je ispričala šta joj se dogodilo. Otac je odmah pozvao policiju, a dete odveo u bolnicu, gde je provela nekoliko sati.

Kako su vinovnici ovog nedela stari znalci subotičke policije, vrlo brzo su uhvaćeni, a sudija za maloletnike Višeg suda u Subotici stavio im je na teret razbojništvo i silovanje i odredio im pritvor od mesec dana zbog opasnosti od uticaja na svedoke i osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od ponavljanja krivičnog dela.

O njihovoj kazni svoje mišljenje će dati i Centar za socijalni rad, koji još nije dobio predmet o ovom slučaju.

- Kako procedura nalaže, čim dobijemo predmet razgovaraćemo sa osumnjičenima i njihovim roditeljima. Stručni tim treba da utvrdi stepen zrelosti ličnosti i mnoge druge stvari, a potom će mišljenje dati sudu, koji će odlučiti o disciplinskoj meri - objašnjavaju u Centru za socijalni rad. - Te mere idu od pojačanog nadozora organa starateljstva ili roditelja do maloletničkog zatvora.

Zgroženi ovim užasavajućim činom trojice maloletnika, Subotičani smatraju da je za njih svaka kazna preblaga.

- Ako oni kao tinejdžeri kidišu na ljude na ulici, tuku ih, pljačkaju, siluju, šta će tek da rade sa 20 ili 30 godina - ogorčena je jedna stanarka Apatinske ulice.

PRATNjA

- Decu pratimo do škole, zaključavamo kapije, ali ni to ne pomaže kada se svake večeri ovde okupi desetak mladića. Ovde im je izgleda baza za nedela koja čine svuda po gradu - kažu komšije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak