Hadžimanov: Ploča kao dokument vremena

B92 20.04.2017 14:41
Hadžimanov: Ploča kao dokument vremena


Lepo zamišljeno, lepo sprovedeno u delo, serija koncerata koja se našla na gramofonskoj ploči kao vredan dokument vremena...
Hadžimanov: Ploča kao dokument vremena

Osim Hadžimanova promociji su prisustvovati i ostali muzičari čija se dela nalaze na ploči: Matija Dedić, Kornelije Kovač, Saša Lokner, Ivan Aleksijević i Aleksandar Sedlar.

Hadžimanov je naglasio da je UK Parobrod kuća sa kojom je u više navrata lepo sarađivao.

"Moj pijanistički trio je nastupao u UK Parobrod jer je to jedan od retkih prostora koji ima dovoljno kvalitetan klavir da bi se tu održavali ozbiljni koncerti. Osim na džez festivalima zajedno sa pijanističkim trijom nisam ni svirao u Beogradu osim u UK Parobrod." Naš cenjeni džez pijanista je istakao da će na leto ljubitelji džeza u Beogradu biti u prilici da čuju "Trio sveti" koji osim Hažimanova čine bubnjar Marko Đorđević i gitarista Branko Trijić.

"Početkom avgusta zakazaćemo koncert u Beogradu. Biće nekoliko koncerata i u regionu. Važno je da nam Marko stigne iz inostranstva pa ćemo ce lako dogovoriti kada i gde sviramo", rekao je Hadžimanov.

Kornelije Bata Kovač je poslednji došao na promociju ali je odmah duhovito prokomentarisao njegovu numeru koja se našla na ploči. "To ja zovem supersonična komunikacija. Ccesto to provodim u delo sa ostalim muzičarima istrumentalistima koji se skupe i slobodno improvizuju situaciono. Ovo je dobra ploča, ozbiljna ploča za sve koji vole dobru muziku", kazao je Kovač.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak