Ljubivoje Ršumović: Privilegija je što smo delili vreme sa Rašom

Kurir 20.04.2017 14:10
Ljubivoje Ršumović: Privilegija je što smo delili vreme sa Rašom


Napustio nas je čovek koji je ulepšao detinjstva mnogim generacijama, a tim povodom oglasio se njegov kolega i prijatelj Ljubivoje Ršumović."Bila je privilegija što smo delili neko vreme sa velikim pesnikom i pripovedačem čiji je intelekt nadilazio sve što smo očekivali i čemu smo se nadali", kazao je Ljubivoje povodom smrti Raše Popova.

Ršumović ističe da je Popov bio velikan našeg vremena, renesansna ličnost koja je uspela da da nađe prečice za komunikaciju sa decom.

"Da bi uspešno razgovarali sa detetom vi morate da se popnete na njegov nivo. Raši je to uspelo jer je u seriji "Fazoni i fore" kao Proka pronalazač ušao u dečiju maštu. Ušao je u dečija srca zauvek" kazao je Ršumović.


Za njega nije bilo dileme da li će se Popov snaći u na televiziji.

"Imao je iskustvo rada u sistemu kakav je britanski BBC. On je to iskustvo prilagodio našem folkloru u razumevanju u komunikaciji i rezultat je bio veličanstven. baš kao i život tako učenog čoveka kakav je bio Raša Popov.

Srpski književnik, publicista, glumac, zvezda dečje televizijske emisije "Fazoni i fore" Raša Popov preminuo je u 84. godini u Beogradu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak