'Дани српске културе' у Москви

Глас Српске 20.04.2017 12:03
'Дани српске културе' у Москви


У Москви почиње манифестација "Дани српске културе" у оквиру које ће сликар из Санкт Петербурга Владимир Леонтјев представити изложбу "Балканске етиде", коју чини 20 слика инспирисаних његовом прошлогодишњом посетом Републици Српској. Изложба ће бити отворена за посетиоце до 14. маја.Изложбу чини 20 слика инспирисаних  прошлогодишњом посетом Владимира Леонтјева Републици Српској. Изложба ће бити представљена уз подршку представништва Републике Српске у Москви где ће руски уметник представити свој рад, али и школу иконописа Одигитрија Епархије зворничко-тузланске, уз помоћ Удружења грађана Српско-руска заједница - Завет. Током манифестације биће представљена и изложба фотографија Упознај Републику Српску.

Представништво је припремило и видео-презентацију неких градова Српске, али и уникатне рукотворине удружења креативаца Драганин врт из Бањалуке.

У представништву Републике Српске напомињу да ће посебно бити представљен змијањски вез, који је уврштен на репрезентативну Унескову листу нематеријалног културног наслеђа и тако постао светско добро јер садржи снажну симболику која се преноси генерацијама, промовише креативност, друштвену једнакост и разноликост.

Манифестација Дани српске културе биће одржана у Међународном фонду словенске писмености и културе у Москви.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak