Slučaj Melgonija-Primorka Bar: Uhapšeno 12 osoba zbog zloupotrebe

Blic 20.04.2017 08:15
Slučaj Melgonija-Primorka Bar: Uhapšeno 12 osoba  zbog zloupotrebe


Po nalogu crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva uhapšeno je 12 osoba, zbog slučaja Melgonija - Primorka Bar, javila je RTCG.Nalog za hapšenje izdat je za još tri osobe, koje trenutno nisu dostupne crnogorskim vlastima.

Iz SDT-a su istakli da se osumnjičenima na teret stavljaju krivična dela - zloupotreba ovlašćenja u privredi, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja i putem pomaganja i zloupotreba službenog položaja, izvršenih na organizovan način.

Specijalno tužilaštvo, kako su javile "Vijesti", izdalo je nalog za hapšenje ministra savetnika u ambasadi Crne Gore u Briselu Predraga Stamatovića.

Ranije je objavljeno da je Stamatović priveden, ali je Televiziji Vijesti iz te institucije kasnije objašnjeno da Stamatović nije uhapšen, jer se ne nalazi u Crnoj Gori.

Nezvanicno, privedeni su vlasnik Krisma grupe Nebojša Boškovic, njegova supruga Biljana Bošković, generalni sekretar Zajednice opština Crne Gore Refik Bojadžić, nekadašnji član borda direktora Elektroprivrede Crne Gore Boris Bušković, kao i nekoliko službenika Ministarstva finansija.

Reč je o spornim garancijama koje je država dala preduzeću u iznosu od četiri miliona evra.

Crnogorska vlada je 2010. dala saglasnost za kredit zaključen između NLB Montenegro banke AD Podgorica i preduzeća Melgonija Primorka iz Bara u iznosu od četiri miliona evra, navodno za ulaganje, ali je kredit navodno nenamenski iskorišćen, saopšteno je ranije iz Tužilaštva.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak