Ponovo radi Skupština, opozicija ne bojkotuje

N1info 19.04.2017 01:32
Ponovo radi Skupština, opozicija ne bojkotuje


Posle mesec i po dana koliko Skupština Srbije nije radila, najpre zbog izborne kampanje, a potom i zbog protesta, u sredu poslanici nastavljaju sa radom. Bojkota parlamenta, o čemu se prethodnih dana spekulisalo, po svemu sudeći neće biti, većina partija opozicije najavljuje da će se protiv vlasti boriti u skupštini i argumentima.Kada se poslanici vrate u skupštinske klupe, jedno mesto ostaće upražnjeno jer Bojan Pajtić, svojom odlukom, više nije poslanik. I tek što je otišao, svojim bivšim kolegama predložio je da bojktuju rad parlamenta. Nisu ga poslušali čak ni stranačke kolege.

Kako se saznaje, poslanici Demokratske stranke vraćaju se na posao, a u radu Skupštine, potvrđeno je za N1, učestvovaće i poslanici Dosta je bilo.

Skupštinskim duelima raduje se i predsednik Dveri. Tvrdi, nakon svih kritika što skupština ne radi, bilo bi licemereno sada se povlačiti iz njenog rada: „Omladina i građanstvo protestuju ispred Skupštine, a mi ćemo protestovati u Skupštini. Tako će vlast imati pritisak i spolja i iznutra, i to neće moći da izdrži“, kaže Boško Obradović.

Možda je skupštinski prozor "zamagljen", ali je ipak jedini kroz koji glas naroda dopire do vlasti, kaže najstariji poslanik Dragoljub Mićunović. Napuštanjem parlamenta, opozicija bi, tvrdi, vladajućoj stranci učinila uslugu:

„Oni bi rekli 'odlično', oni bi se veselili, rekli bi 'ne moramo o ovome da diskutujemo, Vlada je poslala zakon, to su naši ljudi, naša Vlada, idemo dalje'. Dakle, u takvoj političkoj kulturi, napuštanje parlamenta je napuštanje najvažnije linije borbe“, navodi Mićunović.

U najmanju ruku, diskutabilnim načinima borbe u parlamentarnu istoriju upisali su se radikali koji su često, osim bojkotu, pribegavali i raznim opstrukcijama rada parlamenta - od polivanja vodom do čupanja mirkofona s govornice.

Šta za sutra spremaju, kratko su nam poručili "videćete". Prema dnevnom redu, sutra se nastavlja sednica prekinuta pre izbora, a već za petak 21. april, zakazana je i druga sednica Prvog redovnog zasedanja.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak