Apple priprema dva nova iMac računara

Benchmark 18.04.2017 20:55
Apple priprema dva nova iMac računara


Apple bi prema očekivanjima trebao da počne proizvodnju dva nova iMac all-in-one (AIO) računara u maju ove godine, dok će se zvanično pokretanje prodaje dogoditi u drugoj polovini godine.Apple testira i novi iMac serverskog nivoa za high-end sektor, i on bi trebalo da bude glavni konkurent Microsoft-ovom Surface Studio računaru.

Microsoft je objavio Surface Studio AIO PC u četvrtom tromesečju prošle godine, što je ubrzalo najjače PC vendore kao što su HP i Asus i podstaklo ih da donesu slične modele. Digitimes predviđa da će isporuke all-in-one računara ove godine činiti 12-13 miliona primeraka, što je mali deo od ukupne prodaje računara koja je oko 250 miliona primeraka.

Dva nova iMac računara će proizvoditi Quanta Computer, kompanija koja je u vrhu po proizvodnji all-in-one računara. Zahvaljujući narudžbinama kompanija Apple i HP, Quanta će i ove godine ostati najveći proizvođač računara. Apple trenutno ima 21,5 i 27-inčni iMac računar dostupan na tržištu, a novi proizvodi bi trebalo da budu nadogradnja ova dva modela.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak