Italija u strahu: Ubica iz Srbije iza sebe ostavlja krvave tragove

Alo 18.04.2017 09:19
Italija u strahu: Ubica iz Srbije iza sebe ostavlja krvave tragove


Ranjeni ubica nedeljama beži po šumama, a iza sebe ostavlja krvave tragove...Potera za ubicom Igorom Vaclacićem (41), odbeglim "Rambom" ili "Igorom Srbinom" kako je prozvan u italijanskim medijima, ni posle dve nedelje nije dala rezultate, ali su psi tragači konačno našli prve tragove u šumi u kojoj se krije.

Psi su nanjušili Vaclavića još prošle nedelje, a do danas su policiju odveli do još nekoliko predmeta u šumi za koje se pretpostavlja da su tragovi koji bi mogli da ih odvedu do čoveka koji se tereti za dva ubistva i jedan pokušaj ubistva.

Svi predmeti poslati su na analizu, a danas se povodom ovih tragova oglasiti i zvaničnici na konferenciji za novinare, prenose lokalni mediji.

Igor Vaclavić (41) iz Subotice, koga je italijanska policija prozvala "ruski Rambo" jer je u Moskvi služio vojsku, već više od dve nedelje je najtraženiji čovek u Italiji zbog surovog dvostrukog ubistva i jednog ranjavanja.

On je 1. aprila ubio Davida F. (52), vlasnika bara u Bolonji, jer mu nije predao novac. Nakon pljačke, pobegao je u obižnju šumu, gde ga je, nakon što se gotovo nedelju dana u njoj krio primetio čuvar, koji je pokušao da ga uhapsi, ali je i njega ubio.

Nakon što se saznalo da se krije u šumi, 19 policajaca je krenulo u akciju hapšenja međutim, Igor je upucao jednog od njih.

Kako policija koja traga za njim predpostavlja, Vaclavić se i dalje nalazi u šumi u okolini Bolonje koja je označena kao crvena zona. Organi reda ipak sumnjaju da mu u uspešnom skrivanju ima pomagača, zbog čega se prate svi pozivi preko mobilnih telefona u toj oblasti, kao i svi sa kojima se dovodi u vezu u proteklih nekoliko godina.

Ono što su policajci na terenu saznali jeste da tu šumu poznaje kao svoj džep. Teško ga je uhapsiti jer je obučen za snalaženje u šumskim uslovima, što je usavršio tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije. Zanimljivo je što je čak i policijskim psima trebalo skoro deset dana da mu uđu u trag.

U potragu za "Rambom iz Srbije" uključene su i helikopterske jedinice, a policija sumnja da je naoružan sa dva pištolja i da je jedan od najopasnijih kriminalaca.

Italijanskoj policiji jasno je da se živ neće predati, pa organi reda gledaju da budu što oprezniji pri njegovom hapšenju. Vaclavić slovi za surovog lopova koji je spreman da ubije i za malo novca, a kamoli kada mu je život ugrožen.

Tragovi otkrivaju njegovo skrovište

Hiljade ljudi, policajaca, padobranaca i specijalaca u Italiji, uz svu raspoloživu opremu za praćenje kao i pse tragače u potrazi je za Igorom Vaclavićem. Kako se predpostavlja, on je ranjen u jednom pokušaju hapšenja, kada je ipak umakao, a policija je pronašla posteljinu sa tragovima krvi, za koje se predpostavlja da pripadaju baš njemu. Taj detalj takođe ukazuje na pomoć saučesnika u skrivanju.

Vaclavić je ušao na svoj fejsbuk profil poslednji put 9. aprila, kada je obrisao sve slike. Takođe kartica za mobilni telefon koji koristi najverovatnije se vodi na tuđe ime, a policija sumnja da bi moglo biti žensko, što bi moglo da ukaže da mu je saučesnik žena sa kojom je u emotivnoj vezi, pišu lokalni mediji.

Problem policiji međutim, zadaju brojni pozivi građana iz cele zemlje koji prijavljuju da su videli begunca. Tako je sinoć jedan farmer iz okoline Molinela rekao policiji da je “siguran da je Igor prošao u sivoj odeći sa pištoljem i puškom na ramenu”, međutim kada je na lice mesta došlo skoro 50 specijalaca i padobranaca, nisu pronašli ništa.

Uhapšen jer je gađao farmera samostrelom

Kako pišu italijanski mediji, Igor Vaclavić je prvi put u njihovoj zemlji uhapšen pre tačno deset godina. Tada je prilikom jedne pljačke farmera gađao samostrelom. Dobio je tri godine zatvora. Međutim, čim je izašao iz zatvora, prilikom jednog razbojništva ponovo je ranio čoveka. Osuđen je na pet godina. Tada je, navodno, Italija htela da ga vrati Rusiji, ali su oni rekli da nije njihov državljanin, već da je iz Srbije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak