Oslobodite Bobana!

B92 13.04.2017 07:03
Oslobodite Bobana!


Boban Marjanović u poslednjim utakmicama za Detroit Pistonse koristi svaki minut u igri da doprinese ekipi na pravi način.I u rano jutros odigranoj utakmici protiv Orlanda, Bobi je znao da iskoristi svoje vreme. Domaćin je, doduše, pobedio sa 113:109, ali je Marjanović za 21 minut imao dabl-dabl učinak: 14 koševa uz 11 skokova (tri blokade i jednu ukradenu loptu).

Njegove brojke su dobre, pa portal “Piston Powered” piše da je vreme da Marjanović igra više.

Bilo da zakucava ili hvata lopte, Bobi je u poslednjim utakmicama po mišljenju navijača bio „zver". Oni su formirali i pokret #FreeBoban da bi srpski centar dobijao više minuta.

Na Tviteru je pokrenuta anketa gde su navijači mogli da izaberu između dvojice igrača čija imena nisu istaknuta već samo statistika za 36 minuta u igri. Prvi igrač je postizao 26.7 poena, imao 12.3 skoka uz 2.7 blokada po utakmici uz 57.4 odsto šuta iz igre i polovičan učinak sa linije penala.

Drugi igrač ima manje poena i blokada po meču, ali nešto više skokova i bolji procenat sa linije za slobodna bacanja (24 p 15.8 sk 1.3 blk 55.4% iz igre i 80.4% sl bacanja)

„Piston Powered” prenosi da je 9 od 10 glasača u anketi izabralo drugog igrača. Prvu statistiku ostvario je Šakil O'Nil, a drugu Boban Marjanović.

Isti portal navodi i Bobijeve brojke kada u igri provede više od 20 minuta – 18.7 poena, 13.7 skokova i 69.4% šuta iz igre.

Broj utakmica u kojima Marjanović nije igrao „na kašičicu" nije veliki, zbog čega “Piston Powered” sa velikom rezervom govori o poređenju sa O'Nilom kao članom Kuće slavnih.

Kao Bobijeve mane navode tromost u bočnom kretanju zbog čega ima problem sa bekovima i brzim igračima, ali je njegova snaga dobro pozicioniranje blizu obruča, zbog koje za kratko vreme skuplja veliki broj skokova. Procenti šuta oko obruča su iznad proseka lige, pa i proseka prvog centra Detroita – Andrea Dramonda.

Dodavanja sa posta mu nisu jača strana, ističe američki portal.

Pistonsi na raspolaganju imaju dve opcije – da potpišu minimalni ugovor sa nekim od centara veterana, ili da Bejnsove minute daju Bobanu. Na osnovu Marjanovićevih igara, naročito u poslednjih nekoliko utakmica, navijačima se više dopada druga opcija.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak