Tamna strana slave Fila Kolinsa: Posle razvoda – bankrot

Gloria 12.04.2017 10:30
Tamna strana slave Fila Kolinsa: Posle razvoda – bankrot


Slavni muzičar spao je, po sopstvenom priznanju, na prosjački štap jer je bivšim suprugama isplatio više od 80 miliona dolara, a za sve krivi predbračne ugovore koje su potpisivaliPosle razvoda od treće supruge Orijane Sevej slavni britanski muzičar Fil Kolins se odao alkoholu. Bio je već u poznim pedesetim godinama (sada mu je 66), i prema sopstvenom priznanju imao je samo dva prijatelja – “Johnnyja Walkera” i “Grey Goosea”, oba iz škotskih destilerija viskija.

Pio sam sve dok zbog teške upale pankreasa nisam završio u bolnici – napisao je Kolins u svojoj autobiografskoj knjizi “Još nisam mrtav”.Život mi je visio o koncu, i pamtim da sam u tom bunilu čuo nekoga kako se raspituje jesam li sastavio testament.

Tada, pre sedam godina, nije ni bilo potrebe da ga sastavlja jer u njega ne bi imao šta da stavi. Muzičar koji je prodao više od sto miliona albuma (što je uspelo još samo Polu Makartniju i Majklu Džeksonu) u to vreme je bio totalno bankrot! Sve što je zaradio uzele su mu u brakorazvodnim parnicama bivše žene. U međuvremenu je ostavio alkohol, ali finansijska situacija mu se nije bitnije popravila. To je priznao i pre nekoliko dana u intervjuu za magazin “Rolling Stone”.

Više nikada, ali baš nikada ne bih potpisao predbračni ugovor. To je najobičnija zamka u kojoj nema ni trunke etičnosti. Ko uopšte veruje u to? Kunemo se u večnu ljubav, ali želimo da se osiguramo, za zlu ne trebalo. Propali brakovi doslovno su me doveli na prosjački štap.

Računa se da je Fil Kolins svojim trima bivšim suprugama prebacio na bankovne račune oko 84 miliona dolara! Najviše se “ovajdila” poslednja, Orijana Sevej. Rođena u Nionu, u Švajcarskoj, u zemlji čiji su žitelji vrlo dobro upućeni u funkcionisanje bankarskog sistema, uzela je muzičaru ni manje ni više nego 47 miliona dolara. To je dosad najskuplji selebriti razvod u celokupnoj britanskoj istoriji.

Nešto manje vična sudskim zavrzlamama i bankarskim ujdurmama pokazala se druga Kolinsova žena, Amerikanka Džil Tavelman. Međutim, i ona je ušla u brakorazvodnu parnicu sa jakim predbračnim ugovorom, pa je siroti bubnjar (u kultnom sastavu “Genesis” Kolins je bio bubnjar i pevač) morao da joj isplati lepih 34 miliona dolara.

Ispada da je najmanje “zaradila” Filova prva supruga, kanadska glumica Andrea Bertoreli. Njih dvoje su vršnjaci, a upoznali su se još kao jedanaestogodišnjaci. Ona se 1969. preselila sa roditeljima u Kanadu, a četiri godine kasnije našla se u Vankuveru na koncertu “Genesisa”. Stara simpatija se pretvorila u veliku ljubav. Toliko veliku da je Andrea zbog Kolinsa došla da živi u Londonu, i 1976. rodila sina Sajmona. I toliko veliku da je muzičar, dva dana posle rođenja deteta, krenuo sa bendom na dvogodišnju svetsku turneju.

Bertoreli je provodila vreme sa tek rođenom bebom i četiri godine starijom kćerkom, koju je rodila u Kanadi dok je živela sa prethodnim partnerom, a koju je Fil usvojio. Izgleda da je vreme prekraćivala i sa dekoraterom, bar tako tvrdi Kolins u pomenutoj autobiografiji “Još nisam mrtav”.

Ta autobiografija je prepuna laži! Fil je u knjizi lagao čak i oko najosnovnijih stvari, kao što je mesto našeg venčanja – izjavila je prošle godine ogorčena Andrea. – U njoj tvrdi da me je ostavio nakon što sam ga prevarila sa dekoraterom. Kada to čujem, smuči mi se. Nikada u javnost nije izašlo da je on mene prevario s nekoliko žena i da smo se zato rastali.

Rastanak je bio “težak” oko tri miliona dolara, koliko je muzičar isplatio supruzi pošto je ona konačno izgubila strpljenje, pokupila se sa decom i otišla iz Londona za Kanadu.

Druga Kolinsova žena, Amerikanka Džil Tavelman, nije imala previše motiva da ga ojadi posle razvoda, ali izgleda da su njeni advokati drugačije mislili. Ona je iz imućne porodice koja je predsedavala Klubom žena Beverli Hilsa. Džil i Fil dobili su 1989. kćerku Lili, danas slavnu glumicu. Međutim, on je stalno bio na turnejama, mobilnih telefoni i skajp još nisu bili izmišljeni, pa su supružnici uglavnom komunicirali – telefaksom. U jednom od tih faksova Kolins je obavestio suprugu – da se razvodi od nje. Džil mu takvo poniženje nije oprostila, naplatila je to 34 miliona dolara.

Razlog za razvod bila je veza u koju je Kolins ušao sa već pomenutom Švajcarkinjom Orijanom Sevej, s kojom se venčao 1999. Činilo se da je sve u redu, čak su im se rodila dva sina, i ništa nije nagoveštavalo da će Orijana postati britanska rekorderka po visini brakorazvodne odštete. Međutim, obolela je od postporođajne depresije, za šta njen suprug nije imao nimalo razumevanja. To ga je koštalo 47 miliona dolara, posle čega je postao socijalni slučaj sklon alkoholizmu.

Ni Orijana se nije usrećila, pre tri godine operisala je kičmene pršljenove, ali je rutinska operacija završena katastrofalnom greškom i ona je ostala paralizovana od struka nadole.

Razmišljala sam vredi li nastaviti takav život, sve dok me Fil nije posetio. Osetio je da mi je potreban i došao je – kaže Sevej, koja je posle nekoliko dodatnih operacija ipak prohodala.

Osiromašeni Fil Kolins se početkom prošle godine pomirio sa bivšom suprugom, koja na računu drži milione koje joj je isplatio. U intervjuu za “Rolling Stone” potvrdio je da su ponovo zajedno i da im je lepo:

Trenutno ne razmišljam o braku, ali s njom bih čak sve ponovio. Samo nikad više ne bih potpisao predbračni ugovor!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak