Đaci imali probu male mature

RTV 07.04.2017 19:48
Đaci imali probu male mature


Učenici osmog razreda danas su polagali probni test za malu maturu. U školama su se danas radili zadaci iz matematike, dok su na sutrašnjem rasporedu maternji jezik i kombinovani test"Bilo je teških zadataka, bilo je i lakih, međutim, po mom iskustvu kako sam radio prošle testove iz matematike, ovo je jedan od najtežih koje sam radio", kaže Ivan Hajnrih, učenik osmog razreda OŠ "Đorđe Natošević" u Novom Sadu.

"Geometrija mi je, realno, bila teža, jer nisam ponavljala to, a računski zadaci su mi bili lakši", kaže njegova koleginica Marina Dimitrijević.

"Od tih 20 pitanja najčešće im teško pada geometrija, algebarski izrazi, kod jednačina se često zbune, kod tekstualnih zadataka, to ima malo teško pada, logički zadaci, ali tu smo mi da im pomognemo", napominje Suzana Laković, profesorka matematike.

Ideja probnog testa je da se pobedi strah od nepoznatog, kao i da se proveri znanje kako bi se u narednih mesec dana popravilo šta se popraviti može.

"Za nas je važno jer ćemo videti kome od učenika koja oblast je slabija, znači, ovde možemo pojedinačno rezultate same probne mature", kaže Branka Bubanj, profesorka srpskog jezika i pedagoška savetnica.

Pod istim, gotovo stvarnim uslovima za polaganje završnog ispita, osmaci će sutra rešavati testove iz maternjeg jezika, kao i kombinovani test.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak