Majka optužuje školu i druge roditelje da diskriminišu njeno dete

iKragujevac 06.04.2017 20:06
Majka optužuje školu i druge roditelje da diskriminišu njeno dete


Majka učenika, zbog čijeg ponašanja roditelji ostalih đaka ne dovode od ponedeljka decu u školu, ocenila je da su i njeno dete i cela porodica izloženi "nesvakidašnjem teroru i nerazumevanju nastavnog osoblja, stručne pedagoške službe, roditelja i vršnjaka".  "Nezadovoljni roditelji pisali su prilično uvredljivu peticiju Centru za socijalni rad u Kragujevcu, koji je upoznat sa celom situacijom. Pošto nisu bili zadovoljni reakcijom nadležnog organa ustanove socijalne zaštite, novu peticiju i protest su poslali stanici Policijske uprave u Kragujevcu, koji su danas pozvali roditelje i inkluzivno dete od osam godina, na saslušanje. Malo im je bilo, pa su svoj bes iskalili i preko lokalnih novina iznoseći strašne neistine i vređajući ljudsko dostojanstvo deteta i roditelje inkluzivnog deteta", navodi se u obraćanju medijima.

Majka tog dečaka navodi da se radi o svojevrsnom linču deteta i cele porodice.

Roditelji učenika odeljenja II-3 Osnovne škole "Stanislav Sremčević" u Kragujevcu već tri dana ne šalju decu na nastavu, jer tvrde da škola treba da nađe rešenje za, kako smatraju, problematično ponašanje učenika tog odeljenja za kojeg navode da fizički i verbalno maltretira đake i učitelja.

Prema navodima roditelja, od škole je zatraženo da hitno reši taj slučaj vršnjačkog nasilja i pruži garancije za bezbednost njihove dece u školi. U zahtevu koji je upućen školi ne traži se da "problematičan" učenik bude isključen iz škole, nego da se premesti u drugo odeljenje ili da se sa njim radi u odvojenoj prostoriji.

Majka tog dečaka navodi da je ogorčena jer i novinari nisu bolje istražili ceo slučaj već prave "medijsku hajku".

"Ogorčeni smo strašno i uvređeni sa svim ovim dešavanjima jer nas roditelje niko nista nije pitao, niti razgovarao sa nama, nego nam se sve radi iza leđa, kukavički", navodi se u obraćanju. Majka je navela da se nad njenim detetom sprovodi verbalno i fizičko nasilje od učiteljice, od kada je krenuo u školu 2015. godine.

"Baš iz tog razloga je i prebačen u odeljenje II-3 u septembru 2016. godine. Međutim, nakon prebacivanja tortura nad mojim detetom je nastavljena i pored dostavljene dokumentacije dečijeg psihijatra da moje dete ima hiperkinetički sindrom. Oni se nisu obazirali na tu dijagnozu u školi, ni stručna služba koja je tvrdila da mi ne znamo da on to ima i nastavili su sa istom presijom i torturom nad mojim detetom, koje je konstantno pod stresom izazvanom svim ovim dešavanjima. On je isfrustriran i često plače na času, jer ni od koga podršku nema, jedino od nas roditelja", navela je majka.

Ona je dodala da ga je sadašnji učitelj ponižavao od kada je došao u to odeljenje i često izazivao negativne reakcije kod njega kada je pričao deci da se sklanjaju od njega, da je bolestan i da treba da ide u bolnicu, da ne zna ništa i ne želi da nauči.

"Mom detetu se pripisuju i razne neistine tako da nas, i roditelji i škola i učitelji guraju još dublje. Umesto da radimo zajedno na ovom problemu oni nas prijavljuju policiji kao kriminalce i još iznose gnusne laži o nama roditeljima. To je totalna diskriminacija sa svih strana", navela je majka.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak