Ministar: Zašto se o osnovcu iz KG ćutalo godinu i po?

B92 06.04.2017 19:54
Ministar: Zašto se o osnovcu iz KG ćutalo godinu i po?


Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da radom inspekcije nije uvek zadovoljan.Kako je naveo, dešava se da se rad inspektora na lokalu bitno razlikuje od rada inspektora na republičkom nivou.

On je dodao da je u toku rad na novom zakonu o prosvetnoj inspekciji.

"Radimo novi zakon o prosvetnoj inspekciji gde se pravi jedinstven inspektorat. Od škole do škole čitajući izveštaje inspektora vidim da nisu dobro urađene inspekcije i problem se ne reši već eskalira, produbi se", kaže Šarčević.

Govoreći o osnovnoj školi u Kragujevcu gde jedan učenik drugog razreda maltretira i decu i učitelja, ministar je upitao zašto se o tome ćutalo godinu i po, da li "slučaj neko prikriva ili je tražio jalova rešenja".

Kako kaže, škola je dužna da preko školskih uprava obavesti Ministarstvo prosvete o incidentima i dodao da se danas često dešava da za incident prvo saznaju novinari pa tek onda ministar bude obavešten.

Šarčević kaže da se u školama, kod dece koja imaju problem u ponašanju, mora uključiti tim stručnjaka - psiholog, pedagog, defektolog, ali i centri za socijalni rad. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak