Goša prodata za 4,2 miliona evra?

Kurir 06.04.2017 19:32
Goša prodata za 4,2 miliona evra?


„Goša“, koja je bila u vlasništvu slovačke firme „Žos Trnava“ i koja je radnicima dužna u proseku 20 zarada, prodata je 29. martaMinistar za rad Aleksandar Vulin poručio je juče da bi i on voleo da zna ko se nalazi iza kiparske firme „Lisnart holdings limited“, koja je naprasno, usred štrajka radnika, kupila fabriku šinskih vozila „Goša“ iz Smederevske Palanke.

- Prodaja „Goše“ je i mene iznenadila. Hoću da saznam kakav je to ugovor - naveo je Vulin.

„Goša“, koja je bila u vlasništvu slovačke firme „Žos Trnava“ i koja je radnicima dužna u proseku 20 zarada, prodata je 29. marta. Ljuba Savić, predsednik sindikata Nezavisnost u Goši, kaže da radnici imaju saznanja da su novi vlasnici takođe iz Slovačke i da su povezani s vlasnikom „Žos Trnave“:

- Još uvek nam se niko nije obratio. Tražili su od našeg kolegijuma da odluči ko će biti privremeni generalni direktor, na period od mesec-dva, dok se nova firma ne konsoliduje. Niko nije hteo jer smo ubeđeni da se neka muljavina krije iza toga. Čuli smo da je „Goša“ prodata za 4,2 miliona evra i sumnjamo da je cilj novih vlasnika, koji nemaju nikakve veze s preradom metala, da je ugase i izbegnu plaćanje obaveza prema državi i radnicima.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak