Nestao saradnik šefa klana "Amerika"

Blic 05.04.2017 06:44
Nestao saradnik šefa klana "Amerika"


Saradnik Zorana Jakšića (58), jednog od vođa grupe "Amerika", nestao je u zatvoru u Peruu, čija uprava ne zna ni da li je pobegao ili je ubijen.Horhe Havijer Medina Gavilan u zatvoru je služio kaznu od 17 godina, na koliko je bio osuđen kao suorganizator šverca kokaina zajedno sa Jakšićem, koji je dobio 20 godina zatvora.

Gavilan je poslednji put viđen 29. marta u zatvoru, kada je napustio ćeliju u kojoj je bio, ali mu se od tada gubi svaki trag. Njegov nestanak je registrovan predveče, kada ga nije bilo na prozivci. Za peruanske istražitelje je i dalje misterija šta se desilo sa Medinom, a pretpostavljaju ili da je pobegao ili da je ubijen.

- Taj čovek se plašio da napusti svoju ćeliju - rekao je izvor iz zatvora za peruanske medije.

Dvojica zatvorenika koja su bila sa Medinom u ćeliji su smeštena u samice i napominje se da je inače reč o osobama koje su sarađivale sa istražnim organima.

ažnim organima.

Nestao saradnik šefa klana "Amerika"
Foto: Peru police / Promo Horhe Havijer Medina Gavilan i zatvor u Peruu u kojem je nestao ili ubijen

Nestali Havijer i njegov brat Fernando Medina Gavilan bili su glavni dobavljači kokaina za grupu "Amerika" na čijem čelu je Jakšić.

Kako izveštavaju mediji, zbog nestanka Medine Jakšić je takođe sklonjen u samicu i u zatvoru šeta odvojeno od ostalih zatvorenika, a o njegovoj bezbednosti brine više stražara jer se strahuje i za njegovu bezbednost.

Jakšić je uhapšen u jula 2016. u akciji američke DEA.


Izvor