Trka sa vremenom: Evrolicenca Vojvodinu 'košta' 250.000 evra

Radio 021 31.03.2017 08:11
Trka sa vremenom: Evrolicenca Vojvodinu 'košta' 250.000 evra


UEFA je usvojila molbu FK Vojvodina i produžila rok do 25. aprila do kada Novosađani moraju da isplate 250.000 evra kako bi dobili licencu za nastup u evropskim kvalifikacijma i ove godine.Vojvodini je dobijanje evrolicence uslovljeno izmirenjem obaveza prema bivšim igračima. Ukupan iznos dugovanja je 250.000 evra i to se, da bi se dobilo „zeleno svetlo” za učešće na međunarodnoj sceni, mora izmiriti do 25. aprila

Dug se odnosi na obaveze prema bivšim igračima. - Problem nije mali, ali činimo sve što možemo da ga rešimo - kazao je predsednik UO Dušan Mijić.

On je dodao da je i bez problema sa evrolicencom, Vojvodina u u teškoj finansijskoj situaciji jer je klub u blokadi za 120 miliona dinara, a da su zaposleni na minimalcima. Podsetimo, poslednji put se o finansijskoj situaciji javno govorilo pre svega tri meseca, ali je tada rečeno da su dugovanja kluba znatno veća i da iznose 5,5 miliona evra, bez sudskih sporova.

Mijić je rekao i da je aktivirana tužba protiv nekadašnjeg direktora marketinga Petra Nikolića kojeg crveno-beli optužuju da je nezakonito prisvojio 220.000 evra klupskog novca.

Vojvodina je trenutno treća pred plej-of i sa velikom bodovnom prednošću u odnosu na ostale konkurente za mesto koje vodi u evropske kvalifikacije ovog leta.


Izvor