Niče novi stadion u Novom Sadu

Mondo 30.03.2017 09:19
Niče novi stadion u Novom Sadu


Dvorane u Beogradu i Ćupriji, stadion u Novom Pazaru, pa stadion i dvorana u Novom Sadu. Atletika polako dobija ono što zaslužuje.Posle Novog Pazara, i Novi Sad će dobiti nov, moderan i funkcionalan atletski stadion.

Ali i dvoranu i terene za daljinska bacanja, piše "Sportski žurnal".

Ovu informaciju otkrio je trener naše najbolje atletičarke, Ivane Španović, inače Nosovađanin - Goran Obradović.

"Grad je odlučio da nam pomogne", rekao je Obradović.

"Izgradnjom trenažnog centra izgubili smo atletski deo iza istočne strane stadiona. Već je skinuta staza za 110 metara s jamom za pesak na kraju, kao i tereni za daljinska bacanja. Najbolji klub kraljice sportova u državi u poslednjih pet godina, AK Vojvodina, ostao je bez veoma bitnih uslova za rad", dodao je i istakao da će Novi Sad uraditio sve što može da se to promeni.

Grubi radovi trebalo bi da počnu na jesen, stadion će imati 5.000 mesta za gledaoce, dvorana biti slična onoj u Beogradu, takođe nedavno otvorenoj. Novosadska bi trebalo da bude završena do 2018. a gradi se i slična u Ćupriji, tako da se može reći da atletika najzad dobila mesto koje je oduvek i zasluživala.

Novosadski atletičari, a među njima su i Ivana Španović i Mihail Dudaš, prethodnih pet godina trenirali su zimi u prostorijama Novosadskog sajma.

Izvor