Skandalozno: Ovako je ministar reagovao na slučaj učenice koja se umalo otrovala

Blic 29.03.2017 17:44
Skandalozno:  Ovako je ministar reagovao na slučaj učenice koja se umalo otrovala


Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je naložio svojim saradnicima da se utvrdi šta se desilo u OŠ "Žikica Jovanović Španac" u naselju Zavlaka, kada se devojčici osmog razreda drugovi sipali u vodu preparat za stoku.- To je dečje glupiranje, ne možemo reći da su to namerni trovači. Međutim, tu važi ona narodna - od igračke plačka. Znaju škole kako mora da se postupi u takvim situacijama - rekao je Šarčević novinarima u Beogradu.

On je dodao da u tako velikim sistemima kao što je obrazovni uvek postoji mogućnost da se nešto neprijatno desi, ali da škole znaju kako se postupa.

Upitan koje su moguće kazne za počinioce, on je rekao da "ne bi o kaznama dok se ne sagledaju svi aspekti priče".

Direktor škole "Žikica Jovanović Španac" iz Zavlake, Zoran Aleksić rekao je Tanjugu da se incident desio početkom marta, da je grupa dečaka sipala devojčici u flašicu sa vodom prašak koji se koristi za stoku za izbacivanje parazita.

Devojčica je otpila malo vode, ali je ispljunula jer je osetila neobičan ukus.

O incidentu je obaveštena policija, a kako kaže direktor, protiv dečaka pokrenut je disciplinski postupak i smanjene su im ocene iz vladanja na jedinicu.

"Preduzete su sve mere. Reagovao je tim za sprečavanje nasilja nad učenicima. Inspekcija Ministarstva prosvete najavljena je za utorak", kaže Aleksić i dodaje da su u pitanju učenici koji do sada nisu napravili teži disciplinski incident.

Kaže i da se iz njihovih izjava može shvatiti da nisu imali nameru da ugroze nečiji život.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak