Makedonac daje 76.000 evra za BIP

Kurir 29.03.2017 06:52
Makedonac daje 76.000 evra za BIP


Janevski je posle privatizacije bio suvlasnik „Skopske pivare“, koju je 2010. kupio „Hajneken“, a BIP pokušava da zakupi više od dve godineSvetozar Janevski, vlasnik vinarije „Tikveš“, dao je najbolju ponudu za zakup „Beogradske industrije piva“ (BIP). Da li će iz šestog pokušaja uspeti da preuzme BIP, odlučiće Odbor poverilaca, jer je firma u stečaju.

Janevski je posle privatizacije bio suvlasnik „Skopske pivare“, koju je 2010. kupio „Hajneken“, a BIP pokušava da zakupi više od dve godine. Prvo je direktno sa BIP potpisao ugovor, koji nije sproveden, a onda su redom propala četiri pokušaja zakupa.
- Na jučerašnjoj, petoj aukciji Janevski je ponudio 76.000 evra mesečno, što je dosad najveća ponuda. Druga je bila ponuda „Inse“ iz Zemuna od 60.150, a treća „Uno dropa“ od 39.000. Izuzetak je što niko od prisutnih nije imao prigovor - kaže sagovornik Kurira.

Inače, iz poslednjeg javnog poziva izbačen je uslov da ponuđač u prethodne dve godine nije imao gubitak, a ubačeno da na dan objavljivanja oglasa nije dugovao državi u kojoj je registrovan i da je tokom 2016. bio likvidan. Takođe, izbačen je i zahtev da ponuđač bude registrovan za proizvodnju piva, a dodato da tu obavezu može da ispuni i njegov osnivač i povezano lice.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak