Stipendije za talentovane studente i sportiste

RTS 28.03.2017 16:08
Stipendije za talentovane studente i sportiste


Studentima beogradskog Univerziteta iz Fonda za mlade talente uručeni su ugovori o stipendiranju. Stpendije su dobili i vrhunski sportisti.Za sportske stipendije predložen je 391 sportista iz 49 sportskih saveza na osnovu ostvarenih rezultata u prošloj godini.

"Ja ne mogu da se bavim sporotom bez ove stipendije, ne bih mogao da pravim rezulate i da uzmem medalju na Olimpijadi, kao što sam uradio", kaže reprezentativac u kajaku, Marko Tomićević.

I Davor Štefanek, olimpijski šampion, korisnik je stipendije.

"To mi je mnogo pomoglo u dosadašnjoj karijeri ali zaista, zaista oni to redovno isplaćaju i nama sportistima znači", rekao je Davor Štefanek, reprezentativac u rvanju.

Od 605 studenata stipendista, 44 je sa prosekom deset.

"Smatram da su naše stipendije ne samo velika finansijska podrška, pre svega one su priznanje za ono što smo mi sada postigli", ističe Tijana Ivanović koja studira na Tehnološkometalurškom fakultetu.

Stipendiju kao podstrek i priznanje za višegodišnje zalaganje vidi i Dijana Ćirović, koja je na master studijama na FON-u.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić kaže da se stipendijama stimulišu i pomažu mladi ljudi da ulažu u sebe i ne odustaju.

"Svojim zalaganjem i trudom pokazuju drugim mlađim generacijama da ne treba da odustaju od svojih ideala i svojih snova", naglasio je Udovičić.

Stipendije, uspešnim studentima i sportistima su ulaganje u budućnost, a mladima se šalje poruka da se učenje i trud vrednuju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak