Dijamant i Frikom beleže rast prodaje i proizvodnje

Beta 28.03.2017 12:21
Dijamant i Frikom beleže rast prodaje i proizvodnje


Poslovanje kompanija "Dijamant" i "Frikom", koje su deo hrvatskog koncerna "Agrokor" stabilno je u potpunosti, a prema rečima njihovih direktora Tea Vujčića i Gojka Djošića, obe kompanije od početka godine beleže rast proizvodnje i prodaje.Direktori zrenjaninskog Dijamanta Teo Vujčić i beogradskog "Frikoma" Gojko Djošić razgovarali su danas sa ministrima trgovine i poljoprivrede Srbije Rasimom Ljajićem i Branislavom Nedimovićem o svim aspektima poslovanja ovih kompanija na tržištu Srbije, navodi se u saopštenju ministra trgovine.

Poslovanje obe kompanije u sastavu Agrokora u Srbiji je u potpunosti stabilno, naveli su Vujčić i Djošić i dodali da sve obaveze prema dobavljačima i kooperantima izvršavaju na vreme, kao i da ukupna potraživanja te dve kompanije daleko premašuju obaveze koje imaju.

Direktor "Frikoma" Gojko DJošić rekao je i da je ta kompanija u potpunosti izvršila sve finansijske obaveze pred predstojeću setvu i da nema dugovanja primarnim poljoprivrednim proizvodjačima.

"Frikom" zapošljava 1.000 radnika, a "Dijamant" 750, a obe kompanije su, prema tvrdnjama direktora, od početka ove godine zabeležile rast proizvodnje i prodaje.

Hrvatski koncern "Agrokor" ima šest milijardi evra obaveza prema klijentima.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak