Tajna 'baksuznog' broja 13 i Brajantova snažna poruka na patikama

Sport Blic 26.03.2017 09:38
Tajna 'baksuznog' broja 13 i Brajantova snažna poruka na patikama


Devin Buker je dečko o kojem bruji NBA liga! On ima samo 20 godina, postigao je 70 poena za svoj Feniks protiv Bostona (120:130), a njega i legendarnog Kobija Brajanta povezuje neverovatna simoblika.Oni su rođeni lideri... Na terenu im je dovoljno samo malo prostora i spremni su da unište rivala. Buker je pokazao da kad uđe u seriju, niko ne može da ga zaustavi. Košarku igra na sličan načain, na koji je to Brajant radio pre nekoliko godina. Devina i Kobija povezuje jedna zanimljiva činjenica, bolje reći jedan broj! Uvek su najbolji igrači u prvih pet pikova na draftu, ali... Loše procene se dešavaju (setite se samo Darka Miličića i njegove draft klase), a košarkaši koji nisu bili u prvom planu iskoče i postanu velike zvezde.

Kobi Brajant i Devin Buker su na “lutriji” zauzeli tek 13. mesto! As Lejkersa 1996. godine, a mladi šuter 2015. Povezala ih je simbolika broja 13, ali i činjenica da su mnogi dobili prednost u odnosu na njih.

Od kada se Buker pojavio u ligi, imao je podršku velikog Brajanta. Nije krio oduševljenje Devin što je uz njega ličnost kao što je Kobi.

Legendarni igrač je nakon poslednje utakmice protiv Feniksa poslao jaku poruku Bukeru. Poklonio mu je patike a pored autograma je stajalo:

- Postani legenda - napisao je tada Kobi.

Skoro godinu dana kasnije, Buker je krenuo da krči svoj put ka zvezdama. Brajant ga je na neki način “obeležio”.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak