Nikada objavljene fotografije najčuvenijeg Srpskog teroriste

Medio 20.03.2017 21:49
Nikada objavljene fotografije najčuvenijeg Srpskog teroriste


Kako su dva najopasnija čoveka u Jugoslaviji sahranili Nikolu KavajuNikola Kavaja, najpoznatiji lovac na Josipa Broza i državni neprijatelj broj jedan SFR Jugoslavije preminuo je u novembru 2008. godine u Beogradu.

Imao je 76. godina, a sahranjen je na Cetinju. 

Kavaja je čak četiri puta pokušao atentat na Tita, a svojevremeno se za njega pričalo da je "čovek-armija", a "Histori" kanal ga je proglasio za trećeg najuspešnijeg teroristu svih vremena.


Važio je za velikog nacionalistu i jedan je od osnivača ilegalne organizacije Srpski otadžbinski pokret.

On je postao i prvi čovek koji je oteo putnički avion u istoriji SAD, u kojima je živeo od 1961. do 1997. godine, kada se vratio u otadžbinu.Imao je nameru da se letelicom obruši na zgradu Centralnog komiteta, „pošto je u njoj bilo mnogo komunista“, a svojevremeno je priznao i da se borio protiv Fidela Kastra na Kubi, kao američki čovek...

Upravo je preko bare upoznao svog kuma, nekadašnjeg šefa irske mafije u Njujorku i jednog od najbližih saradnika legendarnog Džona Gotija, Boška Radonjića.- Za njega mir nije postojao, jer je Kavaja još bio u ratu za oslobađanje Srbije od izdajnika, neprijatelja i okupatora. Živeo je sa idejom o slobodnoj zemlji srpskog naroda i tu ideju je prenosio mladim patriotama, sa kojima se susretao i razgovarao širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske - otkrio je njegov trostruki kum Boško Radonjić za "Novosti" pre skoro deceniju.

Na društvenim mrežama se pojavila jedna fotografija sa sahrane, a na njoj su u prvom planu upravo Radonjić i dobro poznati crnogorski kontroverzni biznismen Brano Mićunović. Na video snimku Kavajinog pogreba iznad možete videti neka dobro poznata lica...IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak