Opšti haos u školi 'Pavle Savić'

Kurir 20.03.2017 20:33
Opšti haos u školi 'Pavle Savić'


Raspušten Školski odbor, roditelji i zaposleni najavljuju protesteNaloženo raspuštanje Školskog odbora u OŠ Pavle Savić, roditelji i zaposleni pišu peticiju i najavljuju proteste. Osmoletku prošle godine čak 22 puta kontrolisala prosvetna inspekcija,

Tek što su se, početkom godine, stišale tenzije, u OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu situacija se ponovo "usijala". Roditelji će danas Ministarstvu prosvete predati peticiju protiv razrešenja školskog odbora jer je, kako navode, sledeći korak smena v. d. direktorke Ivane Borovac, čemu se oni žestoko protive. Za danas je najavljen i skup zaposlenih koji će, takođe, nadležnima uputiti svoju "protestnu notu".

- Nepravilnosti koje je inspekcija našla su smešne i očigledno je da na ovaj način žele da dovedu svog čoveka na čelo škole. Razlozi za raspuštanje školskog odbora, koje je inspekcija navela su, između ostalog, izostanak diskusije o nekim dokumentima, neprisustvovanje članova đačkog odbora na nekim sednicima ili dolazak samo jednog od njih. Ne može biti diskusije, ako se niko ne javi ili decu naterati da dođu na sednice.

Kako su nam rekli, roditelji su odlučni da zaštite zakonitost i interese svoje dece, pa najavljuju i totalnu blokadu nastave, ako se ne odustane od, kako ističu, prisilne smene školskog odbora.

- Situacija u školi je haotična, deca i profesori su zbunjeni, tako da nastava ne može normalano da se drži - kažu roditelji.

- Osim nas, direktorka ima i veliku podršku u koletktivu, a i svih devet članova školskog odbora je glasalo za nju.

Tokom prošle godine, OŠ "Pavle Savić" bila je čak 22 puta "pod lupom" republičke i gradske prosvetne inspekcije, ali nijedna mera nije naložena.

- Naša škola godinu dana prolazi kroz smišljeno i iscenirano urušavanje ugleda, opstruiranje rada i omalovažavanje zaposlenih - rekla je tim povodom Ivana Borovac, koja je na funciji v. d. od 5. decembra godine.

Konkurs za direktora u toku

U toku je konkurs za izbor direktora u OŠ "Pavle Savić", koji je raspisan po zakonskoj poroceduri, jer, u aprilu, ističe mandat v. d.

Direktora bira Školski odbor, koga čine po tri predstavnika zaposlenih, roditelja i lokalne zajednice. Ako postojeći školski odbor bude raspušten, bira se privremeni, koji ima pet članova. Ti članovi su delegirani "sa strane".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak