FSS: Sledeće sezone u Superligi najviše četiri stranca u timu

RTS 20.03.2017 20:08
FSS: Sledeće sezone u Superligi najviše četiri stranca u timu


Fudbalski savez Srbije (FSS) odlučio je da klubovi sledeće sezone u Superligi mogu da imaju najviše četiri stranca u timu, a na inicijativu predsednika te organizacije Slaviše Kokeze.Klubovi ove sezone mogu da koriste najviše šest stranaca u timu.

Na sednici Odbora za hitna pitanja odlučeno je da se da preporuka organima koji upravljaju takmičenjima Superlige da se prvenstvene utakmice ubuduće igraju i petkom, a Prve lige Srbije i ponedeljkom.

Cilj toga je, kako je saopšteno, da se poveća broj gledalaca na stadionima.

Klubovi Prve lige Srbije moći će od naredne sezone da imaju najviše dvojicu stranaca, a u Superligi za žene i Prvoj futsal ligi četiri.

Odbor za hitna pitanja FSS-a predložio je da se smanji broj glavnih i pomoćnih sudija Superlige i Prve lige, a u skladu s preporukama Sudijske komisije Uefe.

Predloženo je da se smanji broj delegata i uvede obavezno polaganje stručnog ispita u cilju kvalitetnijeg nadzora na utakmicama.

Takođe će se izvršiti izmene disciplinskog pravilnika po kom će klubovi biti odgovorni za neispunjavanje finansijskih obaveza prema FSS-u.

Predloženo je da klubovi Prve lige mogu da traže odlaganje utakmice ako imaju bar četvoricu igrača u reprezentativnim selekcijama, umesto dvojice koliko je bilo do sada.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak