Niš: Sveštenikov sin ide u popravni dom zbog pokušaja ubistva tinejdžera

Novosti 20.03.2017 20:03
Niš: Sveštenikov sin ide u popravni dom zbog pokušaja ubistva tinejdžera


Petnaestogodišnji Vasilije J. poslat je u vaspitno popravni dom za pokušaj ubistva godinu dana starijeg Viktora J.'Veće Višeg suda u Nišu izreklo je V.J. najstrožu moguću zakonsku meru koja je predviđena za mlađe maloletnike, upućivanje u vaspitno popravni dom u trajanju do četiri godine'' potvrdila je za ''Novosti'' portparol Višeg suda Iva Popović.

Istom odlukom Vasiliju je ukinut pritvor u kojem se nalazio od 13. novembra kada je uhapšen. Za šest meseci ova odluka će ponovo biti preispitana kada će biti odlučeno da li Vasilije J. ostaje u popravnom domu.

Maloletni Viktor vraćao se iz kafića sa drugovima 12. novembra prošle godine kada ih je u parku ispred Osnovne škole ''Učitelj Tasa'' napala grupa mladića. Jedan od napadača Vasilije J. izvadio je nož sa dugim sečivom i naneo Viktoru J. teške povrede po glavi, stomaku i nogama. Povređeni dečak je sa teškim povredama prebačen u Klinički centar u Nišu. Maloletnici su se pre obračuna kod škole posvađali i tukli u blizini Čairskog parka.

Viktorovi drugovi su svedočili nakon tragedije da su pokušali da spreče svađu i zaštite ranjenog druga, ali da u tome nisu uspeli jer je napadač imao veliki nož sa dugim sečivom.
Napadač je sin sveštenika Srpske pravoslavne crkve.

BORBA ZA VIKTOROV ŽIVOT TRAJALA 45 DANA

UČENIK druge godine privatne srednje medicinske škole u Nišu Viktor J. zbog posledica napada ostao je bez bubrega i slezine, upao je u stanje sepse. Borba niških i beogradskih lekara za njegov život trajala je 45 dana. Viktorova majka Ozrenka J. smatra da je zakon preblag za maloletne počinioce teških krivičnih dela.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak