Ukrajinske sankcije za srpske političare koji su bili na Krimu

RTS 20.03.2017 19:56
Ukrajinske sankcije za srpske političare koji su bili na Krimu


Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) donela je odluku da uvede sankcije srpskim političarima koji su bili na Krimu u trodnevnoj poseti, napisala je na "Fejsbuku" portparolka SBU Jelena Gitljanska, prenosi "Sputnjik".Jelena Gitljanska je navela da su sankcije uvedene četvorici državljanina Srbije i jednom državljaninu Češke, koji su se "nezakonito nalazili na teritoriji Krima".

"SBU je donela odluku da im zabrani ulazak na Krim u narednih pet godina", napisala je predstavnica SBU, dodavši da informacija o učešću ukrajinskih državljana u toj delegaciji zasada nije potvrđena.

Sputnjik navodi da je ranije na Krim doputovala delegacija u čijem su sastavu poslanici Evropskog parlamenta, i političari iz zemalja EU, ZND i Latinske Amerike. Njihova poseta poluostrvu će trajati do sutra.

Ranije je saopšteno da je na poluostrvo delegacija od 20 ljudi doputovala u trodnevnu posetu.

Među delegatima su članovi Srpske radikalne stranke Milovan Bojić, Dubravko Bojić i Aleksandar Šešelj, pisac Srđa Trifković, poslanik parlamenta Češke Jaroslav Golik, poslanici iz Nemačke, Velike Britanije, baltičkih zemalja, Brazila i Kirgistana, piše Sputnjik.

Ranije danas, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Oleksandr Turčinov izjavio je da Služba bezbednosti Ukrajine mora da analizira informaciju o boravku političara iz evropskih i drugih zemalja na Krim
, ne odbacujući ni mogućnost uvođenja sankcija u slučaju da informacije budu potvrđene.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak