Jeremić tuži Informer i Srpski telegraf zbog kleveta

B92 20.03.2017 19:40
Jeremić tuži Informer i Srpski telegraf zbog kleveta


Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je da će zbog uvreda i kleveta tužiti list Informer.Jeremićev advokat Vladimir Gajić najavio da će istog razloga biti tužen i Srpski telegraf.

"List Informer danas je glavno službeno glasilo režima Aleksandra Vučića i najbolje pokazuje njegovo pravo lice", rekao je Jeremić novinarima u centru Beograda, ispred ulaza u kome je smeštena redakcija Informera.

On je rekao da Informer "seje mržnju i podele" i da "taj list kleveće i blati sve oni koji nisu spremni da iskažu iskrenu i potpunu pokornost velikom vođi".

"Tal list stalja na stub srama sve koji su spremeni i imaju hrabrosti da govore kakvo je zaista pravo stanje u Srbiji i klevetanjem pokušava da sakrije istinu", rekao je Jeremić.

On je rekao da Informer pokazuje kakvu Srbiju želi režim.

"Ako želite da znate kakva je kulturna, vrednonsa i svaka druga matrica ovog režima poglejte Informer", rekao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, aktuelni režim je takav da mu se mora stati na put i da ne sme da se dozvoli "još pet godina neistina laži i mržnje i prostaluka".

"Odlučio sam da posle mnogo vremena da ovaj list ipak tužim za sve laži i besramne neistine koje su ikada napisali... i tužim ga ne samo u svoje već i u ime svih onih koji se svakodnevno u ovom listu i mnogim drugim koji su pod direktnom kontrolom Vučića provlače po blatu", rekao je on.

Jeremićev pravni zastupnik, advokat Vladimir Gajić je rekao da Informer šest meseci vodi "kontinuirane i permanentne kampanju" protiv Jeremića, kao i Spski telegraf "kojeg će Jeremić takođe tužiti".

Gajić je rekao da po Zakonu o javnom informisanju i medijima Jeremić, kao i svaki građanin ima pravo na zaštitu "zbog u bestijalnih povreda ugleda časti i dostojanstva"

On je pročitao naslove koji će biti predmeti tužbe naviodeći da se "ovde ne radi o slobodi štampe već o nečemu što je potpuni antipod slobode štame".

"Nisu problem ni gospodin Vučićević ni glavni urednik Srpskog telegrafa ni vlasnik Pinka Željko Mitrović... problem je čoveku koji je ustvari pravi glavni urednik, a svi oni mogu da s nazovu po imenu primjera a to je Vučić", rekao je Gajić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak